Koncentrat pomidorowy: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (wywlilem zalazek)
(dr. red.)
Linia 1: Linia 1:
[[Grafika: drzewo koncentratowe.jpg|200px|thumb|drzewo koncentratowe]]
[[Grafika: drzewo koncentratowe.jpg|200px|thumb|drzewo koncentratowe]]
Koncentrat pomidorowy to sprężone 10-krotnie [[pomidor]]y (czytaj substancje z wyglądu zbliżone, bądź nie, do pomidorów) z dodatkiem wszystkich możliwych chemikaliów na rynku. smakuje jak [[pleśń]]. spożywać go można dopiero powyżej 18 lat.
'''Koncentrat pomidorowy''' to sprężone 10-krotnie [[pomidor]]y (czytaj substancje z wyglądu zbliżone, bądź nie, do pomidorów) z dodatkiem wszystkich możliwych chemikaliów na rynku. smakuje jak [[pleśń]]. spożywać go można dopiero powyżej 18 lat.
[[Grafika: czyste zło.jpg|200px|thumb|czyste zło]]
[[Grafika: czyste zło.jpg|200px|thumb|czyste zło]]
Niedawno naukowcy z [[USA]] wyhodowali pierwsze [[drzewo]] koncentratowe, wszczepiając zwykłej jabłoni geny odpowiadające za szklane opakowanie i metalową zakrętkę. [[Drzewo]] rodzi dorodne, zakręcone i gotowe do użytku słoiki które następnie napełniane są w fabryce substancją koncentrato-podobną. Skład tej mieszaniny to w przybliżeniu 2 [[wagon]]y dowolnych składników, których nazwy zaczynają się na E (np E 220 E 345 itp.), wagon gąbczastych, glutowatych substancji w kolorze czerwonym i wagon aromatu zgodnego z naturalnym. Wiodący producenci dodają czasami jedną bądź dwie skrzynki pomidorów.
Niedawno naukowcy z [[USA]] wyhodowali pierwsze drzewo koncentratowe, wszczepiając zwykłej jabłoni geny odpowiadające za szklane opakowanie i metalową zakrętkę. Drzewo rodzi dorodne, zakręcone i gotowe do użytku słoiki które następnie napełniane są w fabryce substancją koncentrato-podobną. Skład tej mieszaniny to w przybliżeniu 2 [[wagon]]y dowolnych składników, których nazwy zaczynają się na E (np E 220 E 345 itp.), wagon gąbczastych, glutowatych substancji w kolorze czerwonym i wagon aromatu zgodnego z naturalnym. Wiodący producenci dodają czasami jedną, bądź dwie skrzynki pomidorów.

Okres połowicznego rozpadu koncentratu pomidorowego wynosi jakieś 4,5 miliarda lat i wprawia w zdumienie nawet [[fizyk]]ów jądrowych. Nie dotyczy to jedynie koncentratów z prawdziwymi pomidorami, które mogą wytrzymać w lodówce jedyne 200 lat i w związku z tym nie są chętnie kupowane jako produkty szybkopsujące się.



Okres połowicznego rozpadu koncentratu pomidorowego wynosi jakieś 4,5 miliarda lat i wprawia w zdumienie nawet [[fizyk]]ów jądrowych. Nie dotyczy to jedynie koncentratów z prawdziwymi pomidorami, które mogą wytrzymać w lodówce jedyne 200 lat i w związku z tym nie są chętnie kupowane jako produkty szybko-psujące się.
== Zastosowania ==
== Zastosowania ==


Linia 11: Linia 13:
Koncentrat pomidorowy może po odpowiednim rozcieńczeniu [[woda|wodą]], rozsmarowaniu po blacie z ciasta posypanego serem, mięsem i czasem różnymi warzywami, wypieczeniu go specjalnym piecu, a następnie spożyciu, wywoływać uczucie sytości.
Koncentrat pomidorowy może po odpowiednim rozcieńczeniu [[woda|wodą]], rozsmarowaniu po blacie z ciasta posypanego serem, mięsem i czasem różnymi warzywami, wypieczeniu go specjalnym piecu, a następnie spożyciu, wywoływać uczucie sytości.


Po dodaniu wrzącej wody i [[kostka rosołowa|kostki rosołowej]] otrzymujmy czerwoną substancję zwaną [[zupa|zupą]] pomidorową (nie wiadomo czemu bo przecież, jak zostało wykazane wyżej, nie ma w niej żadnych pomidorów)
Po dodaniu wrzącej wody i [[kostka rosołowa|kostki rosołowej]] otrzymujmy czerwoną substancję zwaną [[zupa|zupą]] pomidorową (nie wiadomo czemu bo przecież, jak zostało wykazane wyżej, nie ma w niej żadnych pomidorów).


Po rozprowadzeniu na ciele można udawać ciężko rannego. Jest to najlepsze z dotychczas znalezionych zastosowań dla koncentratu.
Po rozprowadzeniu na ciele można udawać ciężko rannego. Jest to najlepsze z dotychczas znalezionych zastosowań dla koncentratu.

Wersja z 12:30, 27 kwi 2007

drzewo koncentratowe

Koncentrat pomidorowy to sprężone 10-krotnie pomidory (czytaj substancje z wyglądu zbliżone, bądź nie, do pomidorów) z dodatkiem wszystkich możliwych chemikaliów na rynku. smakuje jak pleśń. spożywać go można dopiero powyżej 18 lat.

czyste zło

Niedawno naukowcy z USA wyhodowali pierwsze drzewo koncentratowe, wszczepiając zwykłej jabłoni geny odpowiadające za szklane opakowanie i metalową zakrętkę. Drzewo rodzi dorodne, zakręcone i gotowe do użytku słoiki które następnie napełniane są w fabryce substancją koncentrato-podobną. Skład tej mieszaniny to w przybliżeniu 2 wagony dowolnych składników, których nazwy zaczynają się na E (np E 220 E 345 itp.), wagon gąbczastych, glutowatych substancji w kolorze czerwonym i wagon aromatu zgodnego z naturalnym. Wiodący producenci dodają czasami jedną, bądź dwie skrzynki pomidorów.

Okres połowicznego rozpadu koncentratu pomidorowego wynosi jakieś 4,5 miliarda lat i wprawia w zdumienie nawet fizyków jądrowych. Nie dotyczy to jedynie koncentratów z prawdziwymi pomidorami, które mogą wytrzymać w lodówce jedyne 200 lat i w związku z tym nie są chętnie kupowane jako produkty szybkopsujące się.


Zastosowania

Wiele skrytobójców używa koncentratów pomidorowych jako silnej trucizny. Jedna puszka może zabić 5 słoni. Dodajmy, że musi być to odpowiednio duża puszka zrzucona ze sporej wysokości.

Koncentrat pomidorowy może po odpowiednim rozcieńczeniu wodą, rozsmarowaniu po blacie z ciasta posypanego serem, mięsem i czasem różnymi warzywami, wypieczeniu go specjalnym piecu, a następnie spożyciu, wywoływać uczucie sytości.

Po dodaniu wrzącej wody i kostki rosołowej otrzymujmy czerwoną substancję zwaną zupą pomidorową (nie wiadomo czemu bo przecież, jak zostało wykazane wyżej, nie ma w niej żadnych pomidorów).

Po rozprowadzeniu na ciele można udawać ciężko rannego. Jest to najlepsze z dotychczas znalezionych zastosowań dla koncentratu.