Koncentrat pomidorowy: Różnice pomiędzy wersjami
M (wywlilem zalazek) |
(dr. red.) |
||
Linia 1: | Linia 1: | ||
[[Grafika: drzewo koncentratowe.jpg|200px|thumb|drzewo koncentratowe]] |
[[Grafika: drzewo koncentratowe.jpg|200px|thumb|drzewo koncentratowe]] |
||
Koncentrat pomidorowy to sprężone 10-krotnie [[pomidor]]y (czytaj substancje z wyglądu zbliżone, bądź nie, do pomidorów) z dodatkiem wszystkich możliwych chemikaliów na rynku. smakuje jak [[pleśń]]. spożywać go można dopiero powyżej 18 lat. |
'''Koncentrat pomidorowy''' to sprężone 10-krotnie [[pomidor]]y (czytaj substancje z wyglądu zbliżone, bądź nie, do pomidorów) z dodatkiem wszystkich możliwych chemikaliów na rynku. smakuje jak [[pleśń]]. spożywać go można dopiero powyżej 18 lat. |
||
[[Grafika: czyste zło.jpg|200px|thumb|czyste zło]] |
[[Grafika: czyste zło.jpg|200px|thumb|czyste zło]] |
||
Niedawno naukowcy z [[USA]] wyhodowali pierwsze |
Niedawno naukowcy z [[USA]] wyhodowali pierwsze drzewo koncentratowe, wszczepiając zwykłej jabłoni geny odpowiadające za szklane opakowanie i metalową zakrętkę. Drzewo rodzi dorodne, zakręcone i gotowe do użytku słoiki które następnie napełniane są w fabryce substancją koncentrato-podobną. Skład tej mieszaniny to w przybliżeniu 2 [[wagon]]y dowolnych składników, których nazwy zaczynają się na E (np E 220 E 345 itp.), wagon gąbczastych, glutowatych substancji w kolorze czerwonym i wagon aromatu zgodnego z naturalnym. Wiodący producenci dodają czasami jedną, bądź dwie skrzynki pomidorów. |
||
⚫ | Okres połowicznego rozpadu koncentratu pomidorowego wynosi jakieś 4,5 miliarda lat i wprawia w zdumienie nawet [[fizyk]]ów jądrowych. Nie dotyczy to jedynie koncentratów z prawdziwymi pomidorami, które mogą wytrzymać w lodówce jedyne 200 lat i w związku z tym nie są chętnie kupowane jako produkty szybkopsujące się. |
||
⚫ | Okres połowicznego rozpadu koncentratu pomidorowego wynosi jakieś 4,5 miliarda lat i wprawia w zdumienie nawet [[fizyk]]ów jądrowych. Nie dotyczy to jedynie koncentratów z prawdziwymi pomidorami, które mogą wytrzymać w lodówce jedyne 200 lat i w związku z tym nie są chętnie kupowane jako produkty |
||
== Zastosowania == |
== Zastosowania == |
||
Linia 11: | Linia 13: | ||
Koncentrat pomidorowy może po odpowiednim rozcieńczeniu [[woda|wodą]], rozsmarowaniu po blacie z ciasta posypanego serem, mięsem i czasem różnymi warzywami, wypieczeniu go specjalnym piecu, a następnie spożyciu, wywoływać uczucie sytości. |
Koncentrat pomidorowy może po odpowiednim rozcieńczeniu [[woda|wodą]], rozsmarowaniu po blacie z ciasta posypanego serem, mięsem i czasem różnymi warzywami, wypieczeniu go specjalnym piecu, a następnie spożyciu, wywoływać uczucie sytości. |
||
Po dodaniu wrzącej wody i [[kostka rosołowa|kostki rosołowej]] otrzymujmy czerwoną substancję zwaną [[zupa|zupą]] pomidorową (nie wiadomo czemu bo przecież, jak zostało wykazane wyżej, nie ma w niej żadnych pomidorów) |
Po dodaniu wrzącej wody i [[kostka rosołowa|kostki rosołowej]] otrzymujmy czerwoną substancję zwaną [[zupa|zupą]] pomidorową (nie wiadomo czemu bo przecież, jak zostało wykazane wyżej, nie ma w niej żadnych pomidorów). |
||
Po rozprowadzeniu na ciele można udawać ciężko rannego. Jest to najlepsze z dotychczas znalezionych zastosowań dla koncentratu. |
Po rozprowadzeniu na ciele można udawać ciężko rannego. Jest to najlepsze z dotychczas znalezionych zastosowań dla koncentratu. |
Wersja z 12:30, 27 kwi 2007
Koncentrat pomidorowy to sprężone 10-krotnie pomidory (czytaj substancje z wyglądu zbliżone, bądź nie, do pomidorów) z dodatkiem wszystkich możliwych chemikaliów na rynku. smakuje jak pleśń. spożywać go można dopiero powyżej 18 lat.
Niedawno naukowcy z USA wyhodowali pierwsze drzewo koncentratowe, wszczepiając zwykłej jabłoni geny odpowiadające za szklane opakowanie i metalową zakrętkę. Drzewo rodzi dorodne, zakręcone i gotowe do użytku słoiki które następnie napełniane są w fabryce substancją koncentrato-podobną. Skład tej mieszaniny to w przybliżeniu 2 wagony dowolnych składników, których nazwy zaczynają się na E (np E 220 E 345 itp.), wagon gąbczastych, glutowatych substancji w kolorze czerwonym i wagon aromatu zgodnego z naturalnym. Wiodący producenci dodają czasami jedną, bądź dwie skrzynki pomidorów.
Okres połowicznego rozpadu koncentratu pomidorowego wynosi jakieś 4,5 miliarda lat i wprawia w zdumienie nawet fizyków jądrowych. Nie dotyczy to jedynie koncentratów z prawdziwymi pomidorami, które mogą wytrzymać w lodówce jedyne 200 lat i w związku z tym nie są chętnie kupowane jako produkty szybkopsujące się.
Zastosowania
Wiele skrytobójców używa koncentratów pomidorowych jako silnej trucizny. Jedna puszka może zabić 5 słoni. Dodajmy, że musi być to odpowiednio duża puszka zrzucona ze sporej wysokości.
Koncentrat pomidorowy może po odpowiednim rozcieńczeniu wodą, rozsmarowaniu po blacie z ciasta posypanego serem, mięsem i czasem różnymi warzywami, wypieczeniu go specjalnym piecu, a następnie spożyciu, wywoływać uczucie sytości.
Po dodaniu wrzącej wody i kostki rosołowej otrzymujmy czerwoną substancję zwaną zupą pomidorową (nie wiadomo czemu bo przecież, jak zostało wykazane wyżej, nie ma w niej żadnych pomidorów).
Po rozprowadzeniu na ciele można udawać ciężko rannego. Jest to najlepsze z dotychczas znalezionych zastosowań dla koncentratu.