Chleb: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (robot dodaje: da, fi, it, no, pt, ru) |
(Ale ze mnie lama, blankuję Nonsensopedię...) |
||
Linia 1: | Linia 1: | ||
'''Chleb''' – [[jedzenie]] proste, o właściwościach gąbczastych, służące najczęściej jako [[równoważnik]] proporcji masłowo-kanapkowych. |
|||
==Właściwości== |
|||
* [[Wzór chemiczny]] chleba wygląda następująco: C6H8L12EB26. Doskonale widać, iż połowa jego składu to popularne piwo [[EB]]. Tłumaczy to poniekąd, dlaczego chleb smakuje z piwem nawet lepiej niż [[pizza]]. |
|||
* [[Masło]] nadaje chlebowi cechy elektromagnetyczne, dzięki czemu zawsze spada on na [[ziemia|ziemię]] stroną posmarowaną masłem. Jeżeli spadnie drugą stroną, znaczy to, iż posmarowaliśmy złą stronę. |
|||
* Chleb uzyskiwany jest z [[piekarnia|piekarni]] (ewentualnie od [[babcia|babci]]). Zachodzi tu swego rodzaju równowaga, gdyż babcia bierze chleb z piekarni, zaś wszystkie piekarnie kupują chleb od babci. |
|||
* Chleb zazwyczaj posiada małą, białą karteczkę tzw.pozdrowienia od piekarni. Wszyscy wiedzą, że karteczka to najlepsza część chleba (bo jest jej najmniej, a każdy wie, że jak czegoś jest najmniej, to jest najlepsze, np. czarne oczka w ziemniakach). |
|||
Chleb służy również do przesączania denaturatu, co czynią ludzie wyższego stopnia społecznego, arysotokraci, siedzący na marmurowej ławce przed swoimi pałacami |
|||
== Sposób produkcji chleba == |
|||
Nie ma sensu go podawać, bo i tak nikomu nie uda się go upiec. |
|||
{{stubkuch}} |
|||
[[Kategoria:Sztuka kulinarna]] |
|||
[[da:Brød]] |
|||
[[de:Brot]] |
|||
[[en:Bread]] |
|||
[[es:Pan]] |
|||
[[fi:Leipä]] |
|||
[[it:Pane]] |
|||
[[ja:パン]] |
|||
[[nl:Boterham]] |
|||
[[no:Brød]] |
|||
[[pt:Pão]] |
|||
[[ru:Хлеб]] |