Zupa błyskawiczna: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to 217.153.242.188. Autor wycofanej wersji to Skvarlih.) |
(Budek24 przestań!) |
||
Linia 8: | Linia 8: | ||
* Zupy błyskawiczne z reguły są niedrogie często stanowią ważny element diety osób nie przywiązujących wagi do jedzenia (jak np. [[student|studenci]] (nie licząc studentów medycyny) albo kloszardzi) i ludzi leniwych. |
* Zupy błyskawiczne z reguły są niedrogie często stanowią ważny element diety osób nie przywiązujących wagi do jedzenia (jak np. [[student|studenci]] (nie licząc studentów medycyny) albo kloszardzi) i ludzi leniwych. |
||
* Jest najczęsciej wymienianym produktem kulinarnym na bashu. |
* Jest najczęsciej wymienianym produktem kulinarnym na bashu. |
||
Smacznego! |
|||
<center><span style="color: darkblue; ><big><big>'''''Smacznego!'''''</big></big></span></center><br> |
|||
{{stubkuch}} |
{{stubkuch}} |
Wersja z 14:35, 14 kwi 2009
Zupka chińska – danie wynalezione przez Japończyka Momofuku Ando jako recepta na głód. Ostatecznie wylądowała na półkach supermarketów jako substytut jedzenia, suplement diety lub specyfik przeczyszczający. Z cech pozytywnych po przyrządzeniu wymienimy temperaturę i objętość.
Ciekawostki
- Zupki nie są robione z kota. Z tego futrzaka można uzyskać jedynie kisiel, kapelusze i ciastka.
- W niektórych kręgach kulturowych popularny jest przesąd, że tylko spożywanie zupek chińskich może uchronić przed SARS i ptasią grypą.
- Zupki chińskie są przywożone z Berlina, robione w Radomiu
- Rosół z kury produkowany w wyżej wymienionym mieście ze świeżego mięska, świeżo upolowanego szczura.
- Zupy błyskawiczne z reguły są niedrogie często stanowią ważny element diety osób nie przywiązujących wagi do jedzenia (jak np. studenci (nie licząc studentów medycyny) albo kloszardzi) i ludzi leniwych.
- Jest najczęsciej wymienianym produktem kulinarnym na bashu.