Zupa błyskawiczna: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to 217.153.242.188. Autor wycofanej wersji to Skvarlih.)
(Budek24 przestań!)
Linia 8: Linia 8:
* Zupy błyskawiczne z reguły są niedrogie często stanowią ważny element diety osób nie przywiązujących wagi do jedzenia (jak np. [[student|studenci]] (nie licząc studentów medycyny) albo kloszardzi) i ludzi leniwych.
* Zupy błyskawiczne z reguły są niedrogie często stanowią ważny element diety osób nie przywiązujących wagi do jedzenia (jak np. [[student|studenci]] (nie licząc studentów medycyny) albo kloszardzi) i ludzi leniwych.
* Jest najczęsciej wymienianym produktem kulinarnym na bashu.
* Jest najczęsciej wymienianym produktem kulinarnym na bashu.

Smacznego!
<center><span style="color: darkblue; ><big><big>'''''Smacznego!'''''</big></big></span></center><br>


{{stubkuch}}
{{stubkuch}}

Wersja z 14:35, 14 kwi 2009

Zupka chińska – danie wynalezione przez Japończyka Momofuku Ando jako recepta na głód. Ostatecznie wylądowała na półkach supermarketów jako substytut jedzenia, suplement diety lub specyfik przeczyszczający. Z cech pozytywnych po przyrządzeniu wymienimy temperaturę i objętość.

Ciekawostki

  • Zupki nie są robione z kota. Z tego futrzaka można uzyskać jedynie kisiel, kapelusze i ciastka.
  • W niektórych kręgach kulturowych popularny jest przesąd, że tylko spożywanie zupek chińskich może uchronić przed SARS i ptasią grypą.
  • Zupki chińskie są przywożone z Berlina, robione w Radomiu
  • Rosół z kury produkowany w wyżej wymienionym mieście ze świeżego mięska, świeżo upolowanego szczura.
  • Zupy błyskawiczne z reguły są niedrogie często stanowią ważny element diety osób nie przywiązujących wagi do jedzenia (jak np. studenci (nie licząc studentów medycyny) albo kloszardzi) i ludzi leniwych.
  • Jest najczęsciej wymienianym produktem kulinarnym na bashu.
Smacznego!


Szablon:Stubkuch