Zupa błyskawiczna: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to Wasilij Hrabia Żygutek. Autor wycofanej wersji to 79.185.34.241.)
Linia 21: Linia 21:
[[ko:라면]]
[[ko:라면]]
[[th:บะหมี่กึ่งสำเร็จรูป]]
[[th:บะหมี่กึ่งสำเร็จรูป]]
[[Kategoria:Sztuka kulinarna]]
[[

Kategoria:Sztuka kulinarna]]




[['''

Chiński Czaczo (Dawid S. syn Sławka S. z Mąchocic 11''']]
'''
Daje dupy za łyżke chińskiej zupy'''

Wersja z 10:58, 13 paź 2009

Zupka chińska – danie wynalezione przez Japończyka Momofuku Ando jako recepta na głód. Ostatecznie wylądowała na półkach supermarketów jako substytut jedzenia, suplement diety lub specyfik przeczyszczający. Z cech pozytywnych po przyrządzeniu wymienimy temperaturę i objętość.

Ciekawostki

  • Zupki nie są robione z kota. Z tego futrzaka można uzyskać jedynie kisiel, kapelusze i ciastka.
  • W niektórych kręgach kulturowych popularny jest przesąd, że tylko spożywanie zupek chińskich może uchronić przed SARS i ptasią grypą.
  • Zupki chińskie są przywożone z Berlina, robione w Radomiu.
  • Rosół z kury produkowany w wyżej wymienionym mieście ze świeżego mięska, świeżo upolowanego szczura.
  • Zupy błyskawiczne z reguły są niedrogie często stanowią ważny element diety osób nie przywiązujących wagi do jedzenia (jak np. studenci [nie licząc studentów medycyny] albo kloszardzi) i ludzi leniwych.
  • Jest najczęsciej wymienianym produktem kulinarnym na bashu.

Smacznego!

Zobacz też

Szablon:Stubkuch