Słonina: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to HollyBlue. Autor wycofanej wersji to 89.229.73.111.) |
|||
Linia 5: | Linia 5: | ||
[[kategoria:sztuka kulinarna|Słonina]] |
[[kategoria:sztuka kulinarna|Słonina]] |
||
LUDZIE SPOŻYWAJĄCY SŁONINĘ |
|||
Są to najczęściej: |
|||
- żule |
|||
- babcia i dziadek |
|||
- dziadek rzeźnik |
|||
- w skrajnych przypadkach babcia rzeźnik |
|||
- pracownik mięsnego (ale tylko w domu) |
|||
- murzyni |
|||
- ludzie "zakąszający" |
|||
- no i dziadek |
|||
[[Plik:SONINA~1]] |
Wersja z 22:42, 14 lis 2009
Słonina – mięso, wędlina, kawałek świńskiego sadła, czy tam coś jeszcze. Słoninę zaliczyć można jedynie do tłuszczów. Można z niej wytapiać smalec ze skwarkami. Tak wysmażona wcześniej słoninę można używać jako tłuszcz do smażenia na wszelkie sposoby schaboszczaków, mielonych itp. W niektórych przypadkach ludzie konsumują słoninę z pieczywem zapijając setką.