Miód: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to Dawid D. Autor wycofanej wersji to 86.40.111.76.)
Linia 1: Linia 1:
'''Miód''' – żółta, lepka substancja produkowana przez [[pszczoła|pszczoły]]. Pozyskiwana jest przez mieszanie się pszczelich [[gówno|odchodów]] z różnego rodzaju pyłami bądź pyłkami.
'''Miód''' – żółta, nieprzyjemnie lepka substancja produkowana przez [[pszczoła|pszczoły]]. Pozyskiwana jest przez mieszanie się pszczelich [[wymiociny|rzygów]] z różnego rodzaju pyłami bądź pyłkami.

== Rodzaje <strike>pszczelich rzygowin</strike> smacznego i pożywnego miodu. ==
'''Miód lipowy''' - przez laików zwany często lipnym, ze względu na walory smakowe i możliwość szybkiego zasłodzenia się nim i wyouszczenie więzionego w sobie pawia na wolność.

'''Miód gryczany''' - robiony z gryki, gorzko-słodki, mający kolor smażonego [[gówno|gówna]] dwukrotnie przetrawionego przez nosorożca.



<!-- Pisz powyżej tej linii. -->
<!-- Pisz powyżej tej linii. -->

Wersja z 16:11, 23 lip 2010

Miód – żółta, nieprzyjemnie lepka substancja produkowana przez pszczoły. Pozyskiwana jest przez mieszanie się pszczelich rzygów z różnego rodzaju pyłami bądź pyłkami.

Rodzaje pszczelich rzygowin smacznego i pożywnego miodu.

Miód lipowy - przez laików zwany często lipnym, ze względu na walory smakowe i możliwość szybkiego zasłodzenia się nim i wyouszczenie więzionego w sobie pawia na wolność.

Miód gryczany - robiony z gryki, gorzko-słodki, mający kolor smażonego gówna dwukrotnie przetrawionego przez nosorożca.


Szablon:Stubkuch