Budyń: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to 77.255.23.78. Autor wycofanej wersji to 83.20.186.20.) |
|||
Linia 15: | Linia 15: | ||
* grzyby |
* grzyby |
||
* warzywa |
* warzywa |
||
* opona |
|||
* złoto (no, bez przesady!) |
* złoto (no, bez przesady!) |
||
Wersja z 15:54, 5 paź 2010
Słyszałeś, co powiedziała? Bu-dyń!
- Wróżek chrzestny do Pana Prima Aprilisa o budyniu
Budyń to świetny deser ale nie sprawdza się jako sanki
- Google o budyniu
Budyń – Najbardziej mityczne jedzenie na całym świecie. Ulubiona potrawa Nonsensopedysty.
Z czego to jest?
Budyń składa się z:
- mleka
- skrobi
- żelatyny (niekoniecznie)
- króla żelatyny (jeszcze bardziej niekonieczne)
- Rudego 102 (to już w ogóle przesada!)
Z czym to się je?
Można zjeść sam, ale można użyć także paru artefaktów:
- grzyby
- warzywa
- opona
- złoto (no, bez przesady!)
Postacie budyniu
- w proszku
- z mlekiem (niczym legendarne masło maślane)
- po studencku (czyli instant)
- tradycyjny (robiony wyłącznie w skansenie)
- chiński (kolejny raz przesada!)
Rola budyniu w świecie
Wbrew pozorom, jest to najbardziej strategiczny surowiec świata – tłukli się o niego wszyscy wielcy przywódcy.
Jednakże nikt nie zdobył tego cennego surowca...
Konsumenci budyniu na świecie
- Nonsensopedyści – 198% produkcji światowej
- UK – 1%
- USA - 0,2%
- Polska – 0,2%
- Rosja – 0,2%
- Chiny – 0,1%
- Reszta świata – 0,3%