Wodzionka: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to Del Pacino. Ofiarą rewertu jest 89.72.121.86.)
Linia 4: Linia 4:
Smakosze kuchni śląskiej twierdzą, że tylko na Śląsku można osiągnąć idealny smak wodzionki, dzięki ogromnej zawartości (niespotykanej na całym świecie) w tamtejszej wodzie wodociągowej metali ciężkich i stężeniu chloru około 90%, które nadają wodzionce charakterystyczny dla niej posmak zardzewiałej miednicy.
Smakosze kuchni śląskiej twierdzą, że tylko na Śląsku można osiągnąć idealny smak wodzionki, dzięki ogromnej zawartości (niespotykanej na całym świecie) w tamtejszej wodzie wodociągowej metali ciężkich i stężeniu chloru około 90%, które nadają wodzionce charakterystyczny dla niej posmak zardzewiałej miednicy.


Potrawa zyskała popularność dzięki ślunskim chłopokom, którzy śpiewali instrukcję obsługi.Zaśpiewali oni bowiemtak . UUUH . WODZIONKA SUCY CHLEB I WODY SZKLONKA UMMM WODZIONKA TO NAJLEPSZA Z WSZYSTKICH ŚLONSKIC ZUP UUUM . WIĘC BYŁ TO W SUMIE ORGAZm DLA ZUpY .
Potrawa zyskała popularność dzięki ślunskim chłopokom, którzy śpiewali instrukcję obsługi.


{{stubkuch}}
{{stubkuch}}

Wersja z 16:44, 20 gru 2010

Provided ID could not be validated.

Wodzionka – zupa, której składnikami są skamieniały chleb (najlepiej z okresu epipaleolitu), czosnek w proporcjach 3kg/litr zupy, kostka smalcu i wrzątek. Potrawa ta jest specyficzna dla regionu śląskiego.

Smakosze kuchni śląskiej twierdzą, że tylko na Śląsku można osiągnąć idealny smak wodzionki, dzięki ogromnej zawartości (niespotykanej na całym świecie) w tamtejszej wodzie wodociągowej metali ciężkich i stężeniu chloru około 90%, które nadają wodzionce charakterystyczny dla niej posmak zardzewiałej miednicy.

Potrawa zyskała popularność dzięki ślunskim chłopokom, którzy śpiewali instrukcję obsługi.

Szablon:Stubkuch