Chrupki: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to Emdegger. Ofiarą rewertu jest 195.114.172.194.) |
|||
Linia 35: | Linia 35: | ||
* Gówno - 2% |
* Gówno - 2% |
||
* Benzoesan sodu, sorbinian potasu, mononukleotydy disodowe, monotlenki diwodoru – 10<s>0</s>%. |
* Benzoesan sodu, sorbinian potasu, mononukleotydy disodowe, monotlenki diwodoru – 10<s>0</s>%. |
||
== Popularniejszy skład == |
|||
* Styropian - 15% |
|||
* Sproszkowana podeszwa adidasa - 30% |
|||
* Wynalazek jakiegoś geniusza zła, Wysuszator jamy ustnej - 40% |
|||
* Orzechy - 3% |
|||
* Piasek - 10% |
|||
* Pszenica, mąka, woda itp. - 2% |
|||
== Uwaga! == |
== Uwaga! == |
Wersja z 11:38, 23 gru 2010
Chrupki – to takie coś, o bliżej nieokreślonym kształcie i kolorze, wyglądające, jak niektórzy sądzą - apetycznie (pozory mylą!), popularne w supermarketach, hipermartekach oraz w co mniejszych spożywczakach. Pokarm pokrewny z chipsami, aczkolwiek te chipsy, które są z kukurydzy, również nazywa się chrupkami.
Inne znaczenie: potocznie karma dla psów, kotów, chomików lub innych zwierząt domowych – i tak na jedno wychodzi. Często produkowana z kukurydzy oraz konserwantów, bogata w witaminy i cenny błonnik.
Cechy charakterystyczne[1]
- chrupkie
- wzmagają produkcję kału
- smaczne
- zdrowe (zależy)
- z kukurydzy (w najlepszym wypadku)
- w niektórych przypadkach[2] występują silne gazy (rakotwórcze).
Cechy charakterystyczne dla typowych chrupek
- czerstwo-chrupkie
- powodują nieprzyzwoitą sraczkę
- smaczne (śladowe ilości)
- niezdrowe (zawsze)
- z /bógwieczego.
- w smaku podobne do styropianu
- zawierają śladowe ilości orzechów arachidowych (nawet te orzechowe, choć nikt jeszcze tego nie potwierdził, ze względu na brak składu na opakowaniu)
- produkowane z niezidentyfikowanych chemikaliów
- Chrupki kolorowe zawierają śladowe ilości spermy.
- Gdy je gryziesz, 65% spada na ziemię (ew. podłogę) w postaci okruszków.
- Termin ważności... nie ma znaczenia. Znalezione pod tapczanem pośród kilkuletnich kłębów kurzu i następnego pokolenia wytartych glutów ciągle chrupią i są jadalne.
Skład
- Styropian FS 0.2 - 5%
- Powietrze - 10%
- Klej ze znaczków pocztowych - 1%
- Śladowe ilości orzechów - 74%
- Gówno - 2%
- Benzoesan sodu, sorbinian potasu, mononukleotydy disodowe, monotlenki diwodoru – 10
0%.
Popularniejszy skład
- Styropian - 15%
- Sproszkowana podeszwa adidasa - 30%
- Wynalazek jakiegoś geniusza zła, Wysuszator jamy ustnej - 40%
- Orzechy - 3%
- Piasek - 10%
- Pszenica, mąka, woda itp. - 2%
Uwaga!
- Jesz je tylko sklejając śliną kilka na raz.Podczas spożywania owego specyfiku zapoznaj się z ulotką dołączoną do opakowania bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą (ewentualnie weterynarzem), gdyż każda chrupka nieprawidłowo połykana zagraża twojemu życiu, a nawet zdrowiu.