Placek

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Wersja z dnia 13:14, 28 wrz 2014 autorstwa Zupomaniak (dyskusja • edycje) (chyba trochę suchy)

Lubię placki!

Johnny Bravo o plackach

W oleju moczony
Twór nieskończony
Pod osłoną ciemności
Na patelni gorejący
Demon piekielny
Ogniem ziejny

Jednym słowem, po prostu placek

Szablon:Tmiękki, okrągły, superwytrzymały i chropowaty twór z patelni. Powstaje na wskutek zderzenia się jajek, śmietany, mąki oraz tajnego składnika; na gorącej patelni, która pełni funkcję katalizatora. Jest, jak sama nazwa wskazuje, spokrewniony z naleśnikiem.

Placki, o dziwo, są jadalne. Smakują różnie, w zależności od użytego tajnego składnika. Niektóre odmiany zwane są „racuchami”; nikt jednak nie wie, dlaczego.

Rodzaje

  • Szablon:T tutaj tajnym składnikiem są ziemniaki. Prawdopodobnie najbardziej popularny, chociaż smakuje tak sobie.
  • Szablon:T można również jako tajnego składnika użyć cukinię. Smakuje całkiem nieźle.
  • Szablon:T fuj. Ktoś kiedyś wpadł na okropny pomysł, by do produkcji placka użyć rzepy.
  • Szablon:T słodki, smaczny, przecież wszyscy uwielbiamy jabłka.
  • Szablon:T tak, placki można też robić z bananów. Jeżeli zwandalizujesz ten artykuł, to na pewno dostaniesz jednego.