Cukierek z alkoholem

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru

Wstrząśnięte, niemieszane!

Świstak o cukierkach z alkoholem

To co tygrysy lubią najbardziej!

Tygrysek po spożyciu cukierków


Cukierek z alkoholem (łac.dulcis e firewaters) – produkt wyglądający podobnie do zwykłego cukierka, lecz zupełnie od niego różny. Dzięki niezwykłemu połączeniu czekolady milki i polskiego bimbru po skonsumowaniu takiego cukierka, ma się kaca przez cały tydzień. Ze wzgledu na wyglad stosowany na imprezach organizowanych w przedszkolu i podstawówce. Wysokie spożycie tego produktu przyczynia sie do rozwoju prywatnych bimbrowni i zakładów cukierniczych, powodując tym samym spadek bezrobocia w Polsce

W Polsce dopuszczane prawnie normy alkoholu w cukierku (%) wynoszą: 97%, W Rosji: 113%. Szczególnie liczne występowanie na tzw.imprezach u świstaka, który znany jest ze swego uzależnienia od tychże słodyczy.

Szablon:Stubalk