Budyń
Słyszałeś, co powiedziała? Bu-dyń!
- Wróżek chrzestny do Pana Prima Aprilisa o budyniu
Budyń to świetny deser ale nie sprawdza się jako sanki
- Google o budyniu
Budyń – najbardziej mityczne jedzenie na całym świecie. Ulubiona potrawa Nonsensopedysty. Daleki,.. znaczy DALEEEKI kuzyn serka Danio po siostrze babci cioci wujka lub podobnie.
Z czego to jest?
Budyń składa się z: - mleka; - skrobi; - parahydroksybenzoesanu metylu; - kofeiny (budyń w wersji Cofee) - gumy do żucia (dla nastoletnich); - kwasu askorbinowego (ale rzadko); - żelatyny (niekoniecznie); - króla żelatyny (jeszcze bardziej niekonieczne); - Rudego 102 (to już zupełna przesada!); - śladowych ilości orzechów arachidowych.
Z czym to się je?
Można zjeść sam budyń, ale można użyć także paru artefaktów: - kakao; - grzybów; - warzyw; - opon; - Nestea (lekka przesada); - złota (no, bez przesady!); - płatki; - z musli; - z kolegą/koleżanką; - inny budyń;
Jak się to je ?
Istnieje kilka prastarych sposobów: - z miseczki (tradycyjnie); - ze szklanki (na szybkiego); - z buta (w razie, gdy nie ma naczyń w domu albo matka wszystkie potłukła z nerwów lub koleżanka z roku)[przesada]; – z opakowania (zalatuje papierem bądź innymi dodatkami).
Postacie budyniu
To zależy od nastroju masy, która jednak występuje głównie: - w proszku; - z mlekiem (niczym legendarne masło maślane); - po studencku (czyli instant); - tradycyjny (robiony wyłącznie w skansenie); - chiński (kolejny raz przesada!).
Rola budyniu w świecie
Wbrew pozorom jest to najbardziej strategiczny surowiec świata – tłukli się o niego wszyscy wielcy przywódcy.
Niestety nikt nie zdobył tego cennego surowca, bo / dlatego że / ponieważ trzeba było pójść po niego aż do spożywczego.
Konsumenci budyniu na świecie
- Nonsensopedyści – 239%;
- UK – 1%;
- Somalia – 0,7%;
- USA – 0,2%;
- Polska – 0,2%;
- Rosja – 0,2%;
- Chiny – 0,1%;
- Afganistan – 0,09%;
- Korea Północna – 0,02%;
- Kazachstan – 0,0001% (produkcja 10 saszetek);
- Reszta świata – 0,3%.
- Opole - 67%
- Opole na bis - 10%