Magdalena Gessler
O Boże! Co to?! Nie pamiętam, żebym to jadła...
- Magdalena Gessler podczas codziennego plukania żołądka
Magdalena Gessler (ur. 10 lipca 1953 w kuchni) – polska malarko-kucharka, właścicielka upadającej sieci restauracji "McGessler".
Życie codzienne
Magda Gessler na codzień wpieprza 17-daniowe obiady z przystawkami i aperitifem. Zazwyczaj obżera różne restauracje na terenie Polski. Jest typowym padlinożercą, ponieważ co by nie zjadła, śmierdzi trupem. Jest też pierwszą osobą, która zaliczyła kartofla i marchew do mięs.
Obecny mąż Magdaleny Gessler jest chirurgiem plastycznym i jako prezent ślubny dał jej przenośny aparat do liposukcji.
Kuchenne rewolucje
Pani Magda prowadzi w TVN program pt. „Kuchenne rewolucje”. Nadawany w porze obiadowej powoduje u oglądających takież rewolucje, tyle że żołądkowe. W ramach programu dobija upadające restauracje. No początek wyzywa właścicieli od dyletantów, kucharzy od patałachów, kelnerki od pokrak, a wieprzowinę od świń. Potem nakazuje przykręcić meble do sufitu, zastąpić mielonego stekiem ze słonia a jajecznicę - potrawką z żółwia. Następnie osobiście wszystko gotuje, miesza, przyprawia przyprawami, trzęsie włosami nad garnkami dodając coś od siebie, po czym wszystko wyrzucane jest na śmietnik, a na stół wjeżdżają potrawy przywiezione z warszawskich restauracji kuchmistrzyni. Wszyscy fałszywie się szczerzą do kamery lub płaczą. Na koniec za panią Magdą zamykają się drzwi. Kiedy te ponownie się otwierają, zazwyczaj staje w nich sanepid.
Prawdopodobieństwa
Prawdopodobnie Magdalena Gessler należy do GTW. W tej sprawie przesłuchany zostanie barszcz z uszkami. To wszystko co tu piszą to nie prawda. Jestem Prawdziwą Magdą Gessler .