Margaryna

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Wersja z dnia 16:25, 20 wrz 2011 autorstwa Andrzej19 (dyskusja • edycje) (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to Andrzej19. Ofiarą rewertu jest ZentroXenon.)
Plik:Margarrryna.jpeg
Nożownik napada na margarynę

Margaryna – jadalny tłuszcz spożywczy. Stanowi papkę rozmiękczoną z różnych olejów roślinnych (tj. sojowych, rzepakowych lub Kujawskich) zmieszaną z wodą, a w następnej kolejności nakładaną na kromkę chleba. Jej niesamowita egzystencja stanowi, że praktycznie rozpływa się w ustach, a jedzenie jej samej jest wielce zdrowe, gdyż pochodzi z dobrze przebadanych tłuszczy jak i ziół.

Anatomia margaryny

Z reguły margaryna jest miększa od masła, gdyż ta jest produkowana na bazie naturalnych składników, natomiast masło pochodzi z utwardzonej (oraz przeterminowanej) śmietany ze śladowymi ilościami budyniu. Jednak nie oznacza to, że margaryna się nie psuje i jest całkiem tró – gdy tylko za długo postoi na półce w sklepie, kupując ją zaopatrzasz się w dodatkowe ilości wodnistego nasienia.

Zastosowanie

Aktor twojej przyszłej reklamy

Margarynę stosuje się tak, jak masło. Nakłada się ją na tą stronę kromki, na którą zwykle opadnie po opuszczeniu. Praktycznie zawsze trafiasz na właściwą stronę. W przypadku posiadania popsutej margaryny użyj jej robiąc to-i-owo i stosuj docelowo tam, gdzie się powinno. Efekt – możesz już kręcić nową reklamę Delmy, bo aktora już masz. Natomiast lekko zamarzniętą margarynę[1] można użyć do pieczenia bądź smażenia ciast. PKP używa zaś margaryny jako zastępczy impregnat dwukrotnie wydłużający żywotność podkładów kolejowych.

Przypisy

  1. Otrzymasz ją, spożywając margarynę przed datą jej wyprodukowania


Szablon:Stubkuch