Łojenie
Łojenie – dynamiczne, nieskrępowane picie alkoholu etylowego, w stężeniu 40% i więcej. Najczęściej jest to roztwór w postaci wódki bądź innych mocnych alkoholi. Bardzo istotne w łojeniu jest picie w szybkim tempie – około 1 kieliszka na minutę. Picie odbywa sie w dobrze zorganizowanej, niewielkiej grupie tzw. łoicieli (inaczej chlorów), którzy współpracują ze sobą w celu utrzymania dobrego tempa.
Dobry łoiciel nie ma problemu z tzw. mieszaniem i pije, aż skończą mu się środki finansowe. Ważne jest, aby grupa chlorów mogła skupić się na prowadzonej czynności – proces łojenia przebiega wtedy stabilnie i bezproblemowo.
Artykuł ten zawiera udostępnione na licencji GNU FDL (lub jakoś tak) treści pochodzące w pierwotnej wersji ze strony z artykułami bezsensownymi lub z listy stron do usunięcia, zamieszczonych w Wikiencyklice. Pierwotny autor nieznany, gdyż najprawdopodobniej dostał niestrawności po bananie.