Zupa błyskawiczna
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Wersja z dnia 22:43, 13 maj 2008 autorstwa 83.1.56.24 (dyskusja)
Zupka chińska – danie wynalezione przez Japończyka Momofuku Ando jako recepta na głód. Ostatecznie wylądowała na półkach supermarketów jako substytut jedzenia, suplement diety lub specyfik przeczyszczający. Z cech pozytywnych po przyrządzeniu wymienimy temperaturę i objętość.
Ciekawostki
- Zupki nie są robione z kota. Z tego futrzaka można uzyskać jedynie kisiel i ciastka.
- Zupki chińskie są przywożone z Berlina, robione w Radomiu
- Główne danie studentów i innych ludzi leniwych.
- Rosół z kury produkowany w wyżej wymienionym mieście ze świeżego mięska, świeżo upolowanego szczura.
Smacznego! Szablon:Stubkuch