Książka kucharska

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru

Książka kucharska (Biblia łasuchów) – zbiór porad i przepisów związanych z kuchnią zamieszczonych w jednej książce, w celu zaspokojenia wolnego czasu gdy połączenie internetowe przestanie działać. Zwykle używana tylko i wyłącznie jako zbieracz kurzu i wszelkiego paskudztwa. Ulubione miejsce lęgowe pająków.

Przykładowy przepis

Przysmak teściowej

  • 1 l wódki (ruscy na bazarze mają najlepszą)
  • 30 mg masła (nie margaryny, ona przecież wywołuje raka)
  • 20 g kurzu (najlepiej świeży)
  • żywy pająk (hodowlany smakuje najlepiej)

Wszystkie składniki mieszamy, tworząc nienadającą się do niczego breję, której kolor waha się między żółtym, a żółtym, z pływającym pająkiem i kurzem, ale przynajmniej jedzie od niej alkoholem, a o to nam przecież chodziło, prawda? Zresztą wszystkie inne składniki oprócz wódki nie są potrzebne. Kiedy maź jest już gotowa, zadzwoń do teściowej i powiedz, że masz przedni obiad. Smacznego!

Zastosowania

  • Idealnie zastępuje rozpałkę do grilla.
  • Można ją wyrzucić do niebieskiego pojemnika na śmieci.
  • Dodatkowo jeżeli chcesz być mega-kozak to można ją rozerwać na pół w jakieś 3 sekundy.
  • Ewentualnie za jej pomocą można ugotować surówkę z kabaczków.
  • Wielu używa ją jako brudnopisu, bądź ratuje lasy oddając ją na makulaturę.
  • Oraz najbardziej hardkorowa wersja - Coś ugotować z przepisów zawartych w niej np. Sałatkę wegetariańską z mięsa (Uwaga, grozi śmiercią!), makaron z sosem pomidorowym, oraz co jest praktycznie niemożliwe - kaczkę pieczoną w sosie śliwkowym