Budyń
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Słyszałeś, co powiedziała? Bu-dyń!
- Wróżek chrzestny do Pana Prima Aprilisa o budyniu
Budyń to świetny deser ale nie sprawdza się jako sanki
- Google o budyniu
Budyń – Najbardziej mityczne jedzenie na całym świecie. Ulubiona potrawa Nonsensopedysty. Daleki... znaczy DAAAAALEEEEEKI kuzyn serka Danio po siostrze brata cioci wujka, czy jakoś tak.
Z czego to jest?
Budyń składa się z:
- mleka
- skrobi
- żelatyny (niekoniecznie)
- króla żelatyny (jeszcze bardziej niekonieczne)
- Rudego 102 (to już w ogóle przesada!)
- Zawiera śladowe ilości orzechów arachidowych.
Z czym to się je?
Można zjeść sam, ale można użyć także paru artefaktów:
- grzyby
- manafluidy
- warzywa
- manafluidy
- manafluidy
- opona
- manafluidy
- złoto (no, bez przesady!)
- manafluidy
- dobrze smakuje też z manafluidami
Postacie budyniu
- w proszku
- z mlekiem (niczym legendarne masło maślane)
- po studencku (czyli instant)
- tradycyjny (robiony wyłącznie w skansenie)
- chiński (kolejny raz przesada!)
- w Tibii jako manafluid
- poza tym jako manafluid...
- ...albo jako manafluid
Rola budyniu w świecie
Wbrew pozorom, jest to najbardziej strategiczny surowiec świata – tłukli się o niego wszyscy wielcy przywódcy.
Jednakże nikt nie zdobył tego cennego surowca, bo trzeba było pójść po niego aż do spożywczego.
Konsumenci budyniu na świecie
- Nonsensopedyści – 239%
- UK – 1%
- USA - 0,2%
- Polska – 0,2%
- Rosja – 0,2%
- Chiny – 0,1%
- Reszta świata – 0,3%
- Mars – 100% (ostatnio na Marsie zamieszkał samotny Nonsensopedysta).