Bigos

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru

Bigos – narodowa potrawa Polski. Zaraz po schaboszczaku, najbardziej pożądana rzecz między godziną 15 a 17 w dniu każdego naszego rodaka.

  xXBigosXx-counter strike. Jedna z największych lam grająych w csa.1.6 .Kariera 2004-2010. Gracz ten jako jedyny polski reprezentant zaliczył: 1000 deadów , 2 fragi.  Był to rekordowy wynik , lamił na zawodach CS Championschip , CS Arena i innych. W swojej bogatej karierze gracza Counter- Strikea , bigos zalicza takie wpadki jak : niemożność rozbrojenia paki 3x pod rząd na CS Championschip , zastrzelenie 3x swoich graczy (multi kill) na CS Championschip w 2008r , za pomocą awp. Bigosowi został przyznany tytuł pro lamy roku 2004 , 2005 i 2008. Bigos aktualnie pracuje w barze "bigosik" i dokształca się w krzyżowaniu fanów nie zdrowej żywności i terrorystów z CSa.

Składniki

Bigos to nic innego jak góra kapuchy kiszonej z dodatkiem jakiegoś mięsa (najczęściej kiełbasy). Według przepisów cioci Stasi powinno być to mięso czerwone, zaczerpnięte z dupy krowy. Innymi, nie mniej ważnymi składnikami są:

  • bulion (najlepiej marki Bulion);
  • grzyby suszone;
  • cebula;
  • przyprawy: sól, pieprz, pył ze startego rogu jednorożca oraz listek laurowy;
  • odrobinę miłości...I wołowinki;
  • i inne takie, ale kogo to obchodzi, ważne, że smaczne.

Przyrządzanie

Kapuchę razem z bulionem miąchamy, miąchamy i miąchamy. Do wymiąchanej kapuchy z bulionem dodajemy mięcho i nadal miąchamy. Cebulę i przyprawy również miąchamy[1]. Ważnym Dość istotnym elementem jest ugotowanie potrawy, bo jak nie to gCenzura2.png z tego wyjdzie. I tak dusimy i miąchamy, aż zacznie nam to ładnie pachnieć.Jak śmierdzi to znaczy, że do jedzenia się nie nadaje. A jak się nie nadaje to dupa jesteś i nie umiesz potrawy narodowej ugotować !!!. Dobry bigos nakładamy na talerz, a jak się nie zje to trzyma się tak długo aż spleśnieje, bo szkoda wyrzucać tak pięknej potrawy. Na "bigospleś" patrzysz się tak długo aż mama go nie wyrzuci ( głupia dupa nie wie co dobre)

Bigos na winie

Najpopularniejszy rodzaj bigosu został określony potoczną nazwą bigos na winie. Sposób przyrządzenia takiego bigosu został wyjaśniony równie potocznym określeniem: Co się nawinie to do bigosu.

Przypisy

  1. Cokolwiek by to znaczyło