Budyń

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru

Słyszałeś, co powiedziała? Bu-dyń!

Wróżek chrzestny do Pana Prima Aprilisa o budyniu

Budyń to świetny deser ale nie sprawdza się jako sanki

Google o budyniu

Budyń – Najbardziej mityczne jedzenie na całym świecie. Ulubiona potrawa Nonsensopedysty. Daleki... znaczy DAAAAALEEEEEKI kuzyn serka Danio po siostrze brata cioci wujka, czy jakoś tak.

Z czego to jest?

Budyń składa się z:

  • mleka
  • skrobi
  • żelatyny (niekoniecznie)
  • króla żelatyny (jeszcze bardziej niekonieczne)
  • Rudego 102 (to już w ogóle przesada!)
  • Zawiera śladowe ilości orzechów arachidowych.

Z czym to się je?

Można zjeść sam, ale można użyć także paru artefaktów:

  • grzyby
  • warzywa
  • opona
  • manafliudy
  • złoto (no, bez przesady!)

Postacie budyniu

  • w proszku
  • z mlekiem (niczym legendarne masło maślane)
  • po studencku (czyli instant)
  • tradycyjny (robiony wyłącznie w skansenie)
  • chiński (kolejny raz przesada!)
  • w Tibii jako manafluid

Rola budyniu w świecie

Wbrew pozorom, jest to najbardziej strategiczny surowiec świata – tłukli się o niego wszyscy wielcy przywódcy.

Jednakże nikt nie zdobył tego cennego surowca... ...a wystarczyło iść do Biedronki... ...albo do Carrefoura albo do Tesco... ...albo do Lidla... ALBO GDZIEKOLWIEK!!!

Konsumenci budyniu na świecie

  • Nonsensopedyści – 239%
  • UK – 1%
  • USA - 0,2%
  • Polska – 0,2%
  • Rosja – 0,2%
  • Chiny – 0,1%
  • Reszta świata – 0,3%
  • Mars - 100% (ostatnio na Marsie zamieszkał samotny Nonsensopedysta)