Budyń

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Plik:1001 przepisów na Budyń.PNG
Książka pt. 1001 przpsiuf na budyń

Słyszałeś, co powiedziała? Bu-dyń!

Wróżek chrzestny do Pana Prima Aprilisa o budyniu

Budyń to świetny deser ale nie sprawdza się jako sanki

Google o budyniu

Budyń – najbardziej mityczne jedzenie na całym świecie. Ulubiona potrawa Nonsensopedysty. Daleki,.. znaczy DALEEEKI kuzyn serka Danio po siostrze babci cioci wujka lub podobnie.

Z czego to jest?

Budyń składa się z: - mleka; - skrobi; - parahydroksybenzoesanu metylu; - kofeiny (budyń w wersji Cofee) - gumy do żucia (dla nastoletnich); - kwasu askorbinowego (ale rzadko); - żelatyny (niekoniecznie); - króla żelatyny (jeszcze bardziej niekonieczne); - Rudego 102 (to już zupełna przesada!); - śladowych ilości orzechów arachidowych.

Z czym to się je?

Można zjeść sam budyń, ale można użyć także paru artefaktów: - kakao; - grzybów; - warzyw; - opon; - Nestea (lekka przesada); - złota (no, bez przesady!); - płatki; - z musli; - z kolegą/koleżanką; - inny budyń;

Jak się to je ?

Istnieje kilka prastarych sposobów: - z miseczki (tradycyjnie); - ze szklanki (na szybkiego); - z buta (w razie, gdy nie ma naczyń w domu albo matka wszystkie potłukła z nerwów lub koleżanka z roku)[przesada]; – z opakowania (zalatuje papierem bądź innymi dodatkami).

Postacie budyniu

To zależy od nastroju masy, która jednak występuje głównie: - w proszku; - z mlekiem (niczym legendarne masło maślane); - po studencku (czyli instant); - tradycyjny (robiony wyłącznie w skansenie); - chiński (kolejny raz przesada!).

Rola budyniu w świecie

Wbrew pozorom jest to najbardziej strategiczny surowiec świata – tłukli się o niego wszyscy wielcy przywódcy.

Niestety nikt nie zdobył tego cennego surowca, bo / dlatego że / ponieważ trzeba było pójść po niego aż do spożywczego.

Konsumenci budyniu na świecie

  • Nonsensopedyści – 239%;
  • UK – 1%;
  • Somalia – 0,7%;
  • USA – 0,2%;
  • Polska – 0,2%;
  • Rosja – 0,2%;
  • Chiny – 0,1%;
  • Afganistan – 0,09%;
  • Korea Północna – 0,02%;
  • Kazachstan – 0,0001% (produkcja 10 saszetek);
  • Reszta świata – 0,3%.
  • Opole - 67%