Chrupki: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M
Linia 18: Linia 18:
* smaczne (śladowe ilości)
* smaczne (śladowe ilości)
* niezdrowe (zawsze)
* niezdrowe (zawsze)
* z [[Plik:Cenzura2.svg|30px]]/bógwieczego.
* z {{Cenzura3}}/bógwieczego.
* w smaku podobne do styropianu
* w smaku podobne do styropianu
* zawierają śladowe ilości orzechów arachidowych (nawet te orzechowe, choć nikt jeszcze tego nie potwierdził, ze względu na brak składu na opakowaniu)
* zawierają śladowe ilości orzechów arachidowych (nawet te orzechowe, choć nikt jeszcze tego nie potwierdził, ze względu na brak składu na opakowaniu)

Wersja z 03:49, 3 lut 2013

Plik:Chrupkii.jpeg
Chrupki luksusowe

Szablon:Ttakie coś, o bliżej nieokreślonym kształcie i kolorze, wyglądające, jak niektórzy sądzą – apetycznie (pozory mylą!), popularne w supermarketach, hipermarketach oraz w co mniejszych spożywczakach. Pokarm pokrewny z chipsami, aczkolwiek te chipsy, które są z kukurydzy, również nazywa się chrupkami.

Inne znaczenie: potocznie karma dla psów, kotów, chomików lub innych zwierząt domowych – i tak na jedno wychodzi. Często produkowana z kukurydzy oraz konserwantów, bogata w witaminy i cenny błonnik.

Cechy charakterystyczne[1]

  • chrupkie
  • wzmagają produkcję kału
  • smaczne
  • zdrowe (zależy)
  • z kukurydzy (w najlepszym wypadku)
  • w niektórych przypadkach[2] występują silne gazy (rakotwórcze).

Cechy charakterystyczne dla typowych chrupek

  • czerstwo-chrupkie
  • powodują nieprzyzwoitą sraczkę
  • smaczne (śladowe ilości)
  • niezdrowe (zawsze)
  • z Cenzura2.svg/bógwieczego.
  • w smaku podobne do styropianu
  • zawierają śladowe ilości orzechów arachidowych (nawet te orzechowe, choć nikt jeszcze tego nie potwierdził, ze względu na brak składu na opakowaniu)
  • produkowane z niezidentyfikowanych chemikaliów
  • Chrupki kolorowe zawierają śladowe ilości spermy.
  • Gdy je gryziesz, 65% spada na ziemię (ew. podłogę) w postaci okruszków.
  • Termin ważności... nie ma znaczenia. Znalezione pod tapczanem pośród kilkuletnich kłębów kurzu i następnego pokolenia wytartych glutów ciągle chrupią i są jadalne.

Skład

  • Jesz je tylko sklejając śliną kilka na raz. Podczas spożywania owego specyfiku zapoznaj się z ulotką dołączoną do opakowania bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą (ewentualnie weterynarzem), gdyż każda chrupka nieprawidłowo połykana zagraża twojemu życiu, a nawet zdrowiu.
  • Styropian FS 0.2 - 5%
  • Powietrze - 10%
  • Klej ze znaczków pocztowych - 1%
  • Śladowe ilości orzechów - 74%
  • Gówno - 2%
  • Benzoesan sodu, sorbinian potasu, mononukleotydy disodowe, monotlenki diwodoru – 100%.

Popularniejszy skład

  • Styropian - 15%
  • Sproszkowana podeszwa adidasa - 30%
  • Wynalazek jakiegoś geniusza zła, Wysuszator jamy ustnej - 40%
  • Orzechy - 3%
  • Piasek - 10%
  • Pszenica, mąka, woda itp. - 2%

Chrupki serowe

Jedną z odmian chrupków są chrupki serowe. Są one takie same smaczniejsze od zwykłych chrupków. Niestety mają niewielkie znaczne wady:

  • Są droższe
  • 100 razy szybciej się kończą
  • Zawierają chemię witaminy
  • Nigdzie ich nie kupisz, bo zawsze ktoś sobie weźmie wszystkie paczki
  • Powodują choroby radość

Zobacz też

Przypisy

  1. Dla rodzaju luksusowego (patrz: fotka)
  2. 1/10 w przypadku luksusowym, a w zwykłych co druga osoba posiada takie dolegliwości