Galaretka: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Grzeeesiek (dyskusja • edycje) M |
|||
Linia 1: | Linia 1: | ||
{{t}}galaretowaty, jak nazwa wskazuje, twór na podstawie kilograma sztucznych owocowych smaczków i zwierzęcego tłuszczu. Często mylona z kisielem. |
|||
==Sposób przyrządzania== |
== Sposób przyrządzania == |
||
Serio? Ale wiesz że to jest napisane na opakowaniu, tak? No trudno, proszę: |
Serio? Ale wiesz że to jest napisane na opakowaniu, tak? No trudno, proszę: |
||
Ugotuj 0.5 litra wody, lepszy będzie [[czajnik]]... Wsyp proszek z torebki do garnka i zalej wodą. Tą ugotowaną. Nie, ona nie miała wystygnąć. Teraz to ładnie wymieszaj np. łyżką i wstaw na około 4 godziny do lodówki. Brawo, zrobiłeś galaretkę! No nie ciesz się już tak tylko jedz. |
Ugotuj 0.5 litra wody, lepszy będzie [[czajnik]]... Wsyp proszek z torebki do garnka i zalej wodą. Tą ugotowaną. Nie, ona nie miała wystygnąć. Teraz to ładnie wymieszaj np. łyżką i wstaw na około 4 godziny do lodówki. Brawo, zrobiłeś galaretkę! No nie ciesz się już tak, tylko jedz. |
||
==Naturalni wrogowie galaretki== |
==Naturalni wrogowie galaretki== |
||
* Budyń |
* Budyń; |
||
* Kisiel |
* Kisiel; |
||
* Kiwi |
* Kiwi; |
||
* Ananas |
* Ananas. |
||
==Dlaczego galaretka to zło?== |
|||
{{stubkuch}} |
{{stubkuch}} |
Wersja z 10:03, 20 maj 2012
Szablon:Tgalaretowaty, jak nazwa wskazuje, twór na podstawie kilograma sztucznych owocowych smaczków i zwierzęcego tłuszczu. Często mylona z kisielem.
Sposób przyrządzania
Serio? Ale wiesz że to jest napisane na opakowaniu, tak? No trudno, proszę: Ugotuj 0.5 litra wody, lepszy będzie czajnik... Wsyp proszek z torebki do garnka i zalej wodą. Tą ugotowaną. Nie, ona nie miała wystygnąć. Teraz to ładnie wymieszaj np. łyżką i wstaw na około 4 godziny do lodówki. Brawo, zrobiłeś galaretkę! No nie ciesz się już tak, tylko jedz.
Naturalni wrogowie galaretki
- Budyń;
- Kisiel;
- Kiwi;
- Ananas.