Kanibalizm

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Kanibalizm w praktyce

Co to za różnica, czy udko kurczaka, czy udko sąsiada.

Kanibal o swoich nawykach żywieniowych

Są takie miejsca na świecie, gdzie człowiek brzmi nie tylko dumnie, ale również apetycznie.

Hasło promocyjne Papui-Nowej Gwinei

Kanibalizm – powszechny zwyczaj ucztowania przedstawicielami własnego gatunku, w którym stwierdzenie „zaprosić sąsiada na obiad” nabrało nowego znaczenia. Dawniej występował wyłącznie w świecie zwierząt, obecnie jednak coraz chętniej praktykowany wśród ludzi. Naukowcom do tej pory nie udało się ustalić, czy kanibalom bardziej smakuje mięso surowe, gotowane czy też pieczone.

Ludy kanibalskie

Do najbardziej znanych kanibali należą niektórzy mieszkańcy Filipin, Jakucji i Wysp Wielkanocnych. Są to ludy znane z wyszukanego smaku, które potrafią wybrać i skosztować najbardziej delikatesowe ludzkie mięso. Według ich opinii najsmaczniejsze jest białe mięso z młodej, ładnej kobiety, które w przeciwieństwie do czarnego bądź żółtego charakteryzuje się większą delikatnością i jest bardziej kaloryczne. Podobno jest też słodsze. Do najczęściej serwowanych potraw przez tubylców należy misjonarz w sosie własnym. Kanibalizm uważa się za najlepszy tryb żywieniowy. A mięso ludzkie jest najzdrowsze na świecie.

Przyczyny kanibalizmu

  • przeludnienie,
  • nudy,
  • granie w dzieciństwie w GTA,
  • wrodzony gust,
  • brak żywności.

Przykłady kanibalizmu

  • szczur karmiony chińszczyzną,
  • obgryzanie skórek paznokci.

Zobacz też