Kefir: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(Artur <3)
M (Przywrócono poprzednią wersję, jej autor to Andrzej19. Autor wycofanej wersji to 204.45.133.74.)
Linia 4: Linia 4:


Część osób myli kefir z [[jogurt]]em naturalnym. Oczywiście, różnią się między sobą, a pomyłki są zapewne wynikiem tego, że dobrze jest sprzedawać podobne produkty pod różnymi nazwami.
Część osób myli kefir z [[jogurt]]em naturalnym. Oczywiście, różnią się między sobą, a pomyłki są zapewne wynikiem tego, że dobrze jest sprzedawać podobne produkty pod różnymi nazwami.
Kocham Artura :)


{{stub|kuch}}
{{stub|kuch}}

Wersja z 16:13, 13 kwi 2013

Kefir – mleczny produkt fermentowany. Jedno z najstarszych znanych ludzkości lekarstw na kaca. Podobno znajduje zastosowanie w kulinariach, jednak w źródłach znaleźć można o tym jedynie szczątkowe informacje.

Według niektórych, kefir jest znakomitym lekarstwem na poparzenia słoneczne, jednak naukowcy nie zalecają marnotrawienia w ten sposób tego zacnego trunku. Skuteczność tej metody zwiększa się dwukrotnie w przypadku chodzenia boso po rosie.

Część osób myli kefir z jogurtem naturalnym. Oczywiście, różnią się między sobą, a pomyłki są zapewne wynikiem tego, że dobrze jest sprzedawać podobne produkty pod różnymi nazwami.


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.