Makaron: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Linia 2: Linia 2:
Funkcje makaronu:
Funkcje makaronu:

-owijająca (można owinąć nim człowieka i nie tylko)
-owijająca (można owinąć nim człowieka i nie tylko)

-konsumpcyjna (się go jje albo spożywa albo ewentualnie konsumuje)
-konsumpcyjna (się go jje albo spożywa albo ewentualnie konsumuje)

-ozdobna (można zaczepić na nitkę i używać jako ozdoba do choinki albo biżuteria-kolczyki)
-ozdobna (można zaczepić na nitkę i używać jako ozdoba do choinki albo biżuteria-kolczyki)



Wersja z 01:39, 2 lip 2007

Makaron – pożywienie z mąki, spożywane po uprzednim ugotowaniu z jajkiem, twarogiem albo czymkolwiek. Surowy makaron jest twardy i bardziej żółty niż ugotowany. Wśród wielu dziwacznych rodzajów makaronu wyróżniają się świderki, czasem błędnie zwany spaghetti, i muszelki. Najbardziej kiczowate są świderki i można je kupić w każdym sklepiku osiedlowym.

Funkcje makaronu:

-owijająca (można owinąć nim człowieka i nie tylko)

-konsumpcyjna (się go jje albo spożywa albo ewentualnie konsumuje)

-ozdobna (można zaczepić na nitkę i używać jako ozdoba do choinki albo biżuteria-kolczyki)

Szablon:Stubkuch