Margaryna: Różnice pomiędzy wersjami
M (-zbędne, {{t}}, -błąd językowy) |
M (Naprawa linków) |
||
Linia 7: | Linia 7: | ||
== Zastosowanie == |
== Zastosowanie == |
||
[[Plik:delmik.jpeg|right|thumb|right130px|Aktor twojej przyszłej reklamy]] |
[[Plik:delmik.jpeg|right|thumb|right130px|Aktor twojej przyszłej reklamy]] |
||
Margarynę stosuje się tak, jak masło. Nakłada się ją na tą stronę kromki, na którą zwykle opadnie po opuszczeniu. Praktycznie zawsze trafiasz na właściwą stronę. W przypadku posiadania popsutej margaryny użyj jej robiąc [[seks|to-i-owo]] i stosuj docelowo tam, gdzie się powinno. Efekt – możesz już kręcić nową reklamę [[Delma|Delmy]], bo aktora już masz. Natomiast lekko zamarzniętą margarynę<ref>Otrzymasz ją, spożywając margarynę przed datą jej wyprodukowania</ref> można użyć do pieczenia bądź smażenia ciast. [[PKP]] używa zaś margaryny jako zastępczy impregnat dwukrotnie wydłużający żywotność podkładów kolejowych. |
Margarynę stosuje się tak, jak masło. Nakłada się ją na tą stronę kromki, na którą zwykle opadnie po opuszczeniu. Praktycznie zawsze trafiasz na właściwą stronę. W przypadku posiadania popsutej margaryny użyj jej robiąc [[seks|to-i-owo]] i stosuj docelowo tam, gdzie się powinno. Efekt – możesz już kręcić nową reklamę [[Delma|Delmy]], bo aktora już masz. Natomiast lekko zamarzniętą margarynę<ref>Otrzymasz ją, spożywając margarynę przed datą jej wyprodukowania</ref> można użyć do pieczenia bądź smażenia ciast. [[Polskie Koleje Państwowe|PKP]] używa zaś margaryny jako zastępczy impregnat dwukrotnie wydłużający żywotność podkładów kolejowych. |
||
{{przypisy}} |
{{przypisy}} |
Wersja z 13:15, 1 wrz 2013
Szablon:Tjadalny tłuszcz spożywczy. Stanowi papkę rozmiękczoną z różnych olejów roślinnych (tj. sojowych, rzepakowych lub Kujawskich) zmieszaną z wodą, a w następnej kolejności nakładaną na kromkę chleba. Jej niesamowita egzystencja stanowi, że praktycznie rozpływa się w ustach, a jedzenie jej samej jest wielce zdrowe, gdyż pochodzi z dobrze przebadanych tłuszczy jak i ziół.
Anatomia
Z reguły margaryna jest miększa od masła, gdyż jest produkowana na bazie naturalnych składników, natomiast masło pochodzi z utwardzonej (oraz przeterminowanej) śmietany ze śladowymi ilościami budyniu. Jednak nie oznacza to, że margaryna się nie psuje i jest całkiem tró – gdy za długo postoi na półce w sklepie, kupując ją zaopatrzysz się w dodatkowe ilości wodnistego nasienia.
Zastosowanie
Margarynę stosuje się tak, jak masło. Nakłada się ją na tą stronę kromki, na którą zwykle opadnie po opuszczeniu. Praktycznie zawsze trafiasz na właściwą stronę. W przypadku posiadania popsutej margaryny użyj jej robiąc to-i-owo i stosuj docelowo tam, gdzie się powinno. Efekt – możesz już kręcić nową reklamę Delmy, bo aktora już masz. Natomiast lekko zamarzniętą margarynę[1] można użyć do pieczenia bądź smażenia ciast. PKP używa zaś margaryny jako zastępczy impregnat dwukrotnie wydłużający żywotność podkładów kolejowych.
Przypisy
- ↑ Otrzymasz ją, spożywając margarynę przed datą jej wyprodukowania