Wędlina

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Wersja z dnia 21:04, 3 lis 2007 autorstwa Edzia666 (dyskusja • edycje) (nowa strona)
(różn.) ← przejdź do poprzedniej wersji • przejdź do aktualnej wersji (różn.) • przejdź do następnej wersji → (różn.)

Wędlina - Zazwyczaj podawana z białym tłuszczem u jej boku. W jej skład wchodzi wszystko łącznie ze starymi zbukami jaj, dlategoż wędlina potrafi zasmorodzić swoim aromatem całą lodówkę, nie dziwmy się jeżeli mleko będzie nam smakować wędliną. Ani też kiedy zapaszek ulotni się na całą chałupę. Wymieniamy cztery rodzaje wędliny:


- wędlina skarpecianka - najbardziej śmierdzący rodzaj wędliny, kiedy ją zjemy, beka się nam starymi jajami (prowadzi do nieoczekiwanych wymiotów i napadach sraczki)

- wędlina tłusty tłuszcz - właściwie cała jest złożona z białego cieknącego tłuszczu, w jednym plastrze na sto plasterków wędliny znajdzie się jakiekikolwiek ochłap mięcha.

- wędlina oko kosmity - mięso nadziane (najczęściej po środku), małymi kupkami myszy, które dobrze udają rodzynki. Ich smak w niczym się nie różni od karmy dla kota.

- wędlina nakrapiana - wygląda jak biedronka, nadziewana jest mnóstwem małych chrząstek kurczaka i galaretki z krążków międzykręgowych. Mocny i wyarazisty smak.