Konserwanty: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Allah thumbright!) Znacznik: przez API |
M Znacznik: edytor źródłowy |
||
Linia 3: | Linia 3: | ||
== Skutki == |
== Skutki == |
||
Dodawanie konserwantów do jedzenia i napojów niesie za sobą wiele tragicznych |
Dodawanie konserwantów do jedzenia i napojów niesie za sobą wiele tragicznych skutków. Należą do nich: |
||
* Spadek statusu finansowego handlarzy sprzedających ekologiczne marchewki po [[10 zł]] za sztukę; |
* Spadek statusu finansowego handlarzy sprzedających ekologiczne marchewki po [[10 zł]] za sztukę; |
||
* |
* Spadek średniej długości życia z 55 lat do 80; |
||
* |
* Spadek wieku młodego z 25 do 45 lat; |
||
* Zwiększenie liczby studentów uczelni wyższych na kierunkach [[bezrobocie|zdrowa żywność, mikrobiologia, technologia żywienia]]; |
* Zwiększenie liczby studentów uczelni wyższych na kierunkach [[bezrobocie|zdrowa żywność, mikrobiologia, technologia żywienia]]; |
||
* Wzrost bezrobocia u lekarzy toksykologów |
* Wzrost bezrobocia u lekarzy toksykologów. |
||
{{stub}} |
{{stub|chem}} |
||
[[Kategoria:chemia]] |
Wersja z 14:26, 24 mar 2016
Konserwanty – śmiercionośne, rakotwórcze trujące i radioaktywne substancje dodawane do produktów spożywczych celem wykończenia ludności. Zwalczane przez ekologów, Unię Europejską i fanów zdrowego odżywiania się od niepamiętnych czasów.
Skutki
Dodawanie konserwantów do jedzenia i napojów niesie za sobą wiele tragicznych skutków. Należą do nich:
- Spadek statusu finansowego handlarzy sprzedających ekologiczne marchewki po 10 zł za sztukę;
- Spadek średniej długości życia z 55 lat do 80;
- Spadek wieku młodego z 25 do 45 lat;
- Zwiększenie liczby studentów uczelni wyższych na kierunkach zdrowa żywność, mikrobiologia, technologia żywienia;
- Wzrost bezrobocia u lekarzy toksykologów.
To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny chemii. Jeżeli cierpisz na alkanolepsję – rozbuduj go.