Konserwanty: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Allah thumbright!)
Znacznik: przez API
M
Znacznik: edytor źródłowy
Linia 3: Linia 3:


== Skutki ==
== Skutki ==
Dodawanie konserwantów do jedzenia i napojów niesie za sobą wiele tragicznych w skutkach następstw. Należą do nich:
Dodawanie konserwantów do jedzenia i napojów niesie za sobą wiele tragicznych skutków. Należą do nich:
* Spadek statusu finansowego handlarzy sprzedających ekologiczne marchewki po [[10 zł]] za sztukę;
* Spadek statusu finansowego handlarzy sprzedających ekologiczne marchewki po [[10 zł]] za sztukę;
* Skrócenie się średniej długości życia z 55 lat do 80;
* Spadek średniej długości życia z 55 lat do 80;
* Skrócenie się wieku młodego z 25 do 45 lat;
* Spadek wieku młodego z 25 do 45 lat;
* Zwiększenie liczby studentów uczelni wyższych na kierunkach [[bezrobocie|zdrowa żywność, mikrobiologia, technologia żywienia]];
* Zwiększenie liczby studentów uczelni wyższych na kierunkach [[bezrobocie|zdrowa żywność, mikrobiologia, technologia żywienia]];
* Wzrost bezrobocia u lekarzy toksykologów
* Wzrost bezrobocia u lekarzy toksykologów.


{{stub}}
{{stub|chem}}
[[Kategoria:chemia]]

Wersja z 14:26, 24 mar 2016

Plik:Czterdziestolatek.jpg
Zgubne skutki spożywania konserwantów

Konserwanty – śmiercionośne, rakotwórcze trujące i radioaktywne substancje dodawane do produktów spożywczych celem wykończenia ludności. Zwalczane przez ekologów, Unię Europejską i fanów zdrowego odżywiania się od niepamiętnych czasów.

Skutki

Dodawanie konserwantów do jedzenia i napojów niesie za sobą wiele tragicznych skutków. Należą do nich:

  • Spadek statusu finansowego handlarzy sprzedających ekologiczne marchewki po 10 zł za sztukę;
  • Spadek średniej długości życia z 55 lat do 80;
  • Spadek wieku młodego z 25 do 45 lat;
  • Zwiększenie liczby studentów uczelni wyższych na kierunkach zdrowa żywność, mikrobiologia, technologia żywienia;
  • Wzrost bezrobocia u lekarzy toksykologów.


Nuvola apps edu science.svg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny chemii. Jeżeli cierpisz na alkanolepsjęrozbuduj go.