Cukierek z alkoholem: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(kat, {{redakcja}}, {{linki}})
M (Jak zwykle ;>)
Linia 1: Linia 1:
{{redakcja}}
{{linki}}
<code>''Wstrząśnięte, niemieszane!''</code>
<code>''Wstrząśnięte, niemieszane!''</code>
:<code>[[Świstak]]</code>
:<code>[[Świstak]] o '''cukierkach z alkoholem'''</code>

<code>''To co tygrysy lubią najbardziej!''</code>
<code>''To co tygrysy lubią najbardziej!''</code>
:<code>[[Tygrysek]]</code>
:<code>[[Tygrysek]] po spożyciu '''cukierków'''</code>


'''Cukierek z [[alkohol]]em''' (łac.dulcis e firewaters) – [[produkt]] wyglądający podobnie do zwykłego cukierka, lecz zupełnie od niego różny. Dzięki niezwykłemu połączeniu czekolady ''milki'' i polskiego [[bimber|bimbru]] po skonsumowaniu takiego cukierka, ma się [[kac|kaca]] przez cały tydzień.


W [[Polska|Polsce]] dopuszczane prawnie normy alkoholu w cukierku (%) wynoszą: 97%, W [[Rosja|Rosji]]: 113%. Szczególnie liczne występowanie na tzw.imprezach u świstaka, który znany jest ze swego uzależnienia od tychże słodyczy.


Cukierek z alkoholem(łac.dulcis e firewaters)- wyglądający podobnie do zwykłego cukierka, ale pozory mylą. Dzięki niezwkłemu połączeniu czekolady [[milka|milki]] i Polskiego [[bimber|bimbru]] po skonsumowaniu takiego cukierka ma się [[kac|kaca]] przez Boży tydzień. Przysmak [[świstak|świstaka]]. W Polsce dopuszczane prawnie normy alkoholu w cukierku (%) wynoszą: 97%, W Rosji: 113%. Szczególnie liczne występowanie na tzw. [[Imprezy u świstaka|Imprezach u świstaka]].
{{stubalk}}
{{stubalk}}
[[Kategoria:Sztuka kulinarna]]
[[Kategoria:Sztuka kulinarna]]

Wersja z 01:33, 15 gru 2006

Wstrząśnięte, niemieszane!

Świstak o cukierkach z alkoholem

To co tygrysy lubią najbardziej!

Tygrysek po spożyciu cukierków


Cukierek z alkoholem (łac.dulcis e firewaters) – produkt wyglądający podobnie do zwykłego cukierka, lecz zupełnie od niego różny. Dzięki niezwykłemu połączeniu czekolady milki i polskiego bimbru po skonsumowaniu takiego cukierka, ma się kaca przez cały tydzień.

W Polsce dopuszczane prawnie normy alkoholu w cukierku (%) wynoszą: 97%, W Rosji: 113%. Szczególnie liczne występowanie na tzw.imprezach u świstaka, który znany jest ze swego uzależnienia od tychże słodyczy.

Szablon:Stubalk