Cytaty:Pascal Brodnicki: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(blue na bleu) |
(+ cytat, alfabetycznie) |
||
Linia 1: | Linia 1: | ||
{{nagłówek cytatu}} |
{{nagłówek cytatu}} |
||
⚫ | |||
* ''...ściepacką.'' |
* ''...ściepacką.'' |
||
⚫ | |||
* ''...ściptę jeszcze soli'' |
|||
⚫ | |||
⚫ | |||
* ''Bierzemy jeden żółtek.'' |
* ''Bierzemy jeden żółtek.'' |
||
⚫ | |||
* ''Czekamy aż się zagęścieje'' |
|||
* ''Damy trosze kurczaka piesowi.'' |
* ''Damy trosze kurczaka piesowi.'' |
||
* ''Dodajemy 3 łyszki oliwa z oliwek.'' |
* ''Dodajemy 3 łyszki oliwa z oliwek.'' |
||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
* ''Dzisiaj zrobimy kotelet z warchlaka.'' |
* ''Dzisiaj zrobimy kotelet z warchlaka.'' |
||
* ''I teraz pokroimy jabuka.'' |
* ''I teraz pokroimy jabuka.'' |
||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
* ''Kroimy łososza.'' |
* ''Kroimy łososza.'' |
||
* ''Lubiem, jak są taka krupioce.'' |
* ''Lubiem, jak są taka krupioce.'' |
||
* ''Magda, jak Ci to smakuje?'' |
* ''Magda, jak Ci to smakuje?'' |
||
⚫ | |||
⚫ | |||
* ''Na koniec dodajemy jedna minikostećke przyprawowa Knur.'' |
* ''Na koniec dodajemy jedna minikostećke przyprawowa Knur.'' |
||
* ''Odkroimy kurczakowi siju.'' |
* ''Odkroimy kurczakowi siju.'' |
||
⚫ | |||
* ''Potrzebuję teraz myć mojego kalafioru.'' |
* ''Potrzebuję teraz myć mojego kalafioru.'' |
||
* ''Psikrifka.'' |
* ''Psikrifka.'' |
||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
* ''Zafoliujmy mojego pomidora''. |
|||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
* ''Razem z odrobinem solem'' |
* ''Razem z odrobinem solem'' |
||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
* ''To nam da psiękny zapach i posmek'' |
* ''To nam da psiękny zapach i posmek'' |
||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
* ''Weźmiemy jedną porcji'' |
* ''Weźmiemy jedną porcji'' |
||
* '' |
* ''Zafoliujmy mojego pomidora''. |
||
⚫ | |||
⚫ | |||
[[Kategoria:Cytaty|Brodnicki, Pascal]] |
[[Kategoria:Cytaty|Brodnicki, Pascal]] |
Wersja z 12:15, 21 kwi 2007
Pascal Brodnicki – cytaty.
- ...ściepacką.
- ...który połozimy na talesz
- ...ściptę jeszcze soli
- 180 stopnia z termoobiega, więc 200 bez termoobiega.
- A teriaz popiepshymi kaćkę.
- Bierzemy jeden żółtek.
- Ciaś, źeby malthetować naszą paphykę.
- Czekamy aż się zagęścieje
- Damy trosze kurczaka piesowi.
- Dodajemy 3 łyszki oliwa z oliwek.
- Dodajemy dwa żółtek.
- dodajemy jednego jajka
- Dodam kogel-mogel do środka czekolady.
- Dzisiaj zrobimy kotelet z warchlaka.
- I teraz pokroimy jabuka.
- Ile? Z pięć sztuki.
- Ja jem niebieskie, bleu po francusku się mówi
- Jeden cały jajek.
- Kroimy łososza.
- Lubiem, jak są taka krupioce.
- Magda, jak Ci to smakuje?
- Mam tutaj dwa oćipki.
- Mnięso słociśte
- Na koniec dodajemy jedna minikostećke przyprawowa Knur.
- Odkroimy kurczakowi siju.
- Poprosiłem rzeźnik, żeby dobrze ją trybował
- Potrzebuję teraz myć mojego kalafioru.
- Psikrifka.
- Razem z odrobinem solem
- robi się coraz gęściejsze
- Rozchruszamy twie chosteczki Chnora.
- Rozkrojone awokado ziawijamy w folie, bo wtedy awokado myśli, że jeśt cala.
- Teraz pokroimy w takom kostećke.
- Teraz wbijimy 2 jajko.
- To nam da psiękny zapach i posmek
- Weźmiemy jedną porcji
- Zafoliujmy mojego pomidora.