Świnia domowa: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to D@mi. Autor wycofanej wersji to 83.30.87.7.) |
M (czyszczenie) |
||
Linia 1: | Linia 1: | ||
[[Grafika:2004_08_14_086.jpg|200px|thumb|Ale świnia!]] |
[[Grafika:2004_08_14_086.jpg|200px|thumb|Ale świnia!]] |
||
'''Świnia''' – domowa odmiana [[dzik|dzikiej lochy]]. |
|||
'''Świnia''' - pot. określenie [[Kobieta|kobiety]], stosowane w różnych sytuacjach, ale zawsze wówczas, kiedy coś się facetowi (zwłaszcza) nie podoba. |
|||
==Przygotowanie== |
|||
Świnia - pot. określenie [[mężczyzna|mężczyzny]], stosowane przez kobiety wobec mężczyzn właśnie w sytuacjach (zwykle) upojenia [[alkohol|alkoholowego]], kiedy to facet wraca po grze z [[szachy|szachów]] od kolegi. Dobry przykładem, jest żart, obrazujący relacje damsko-męskie, na tej własnie płaszczyźnie. |
|||
W celu jej oswojenia należy posiadać łopatę, sznurek (tzw. szpagat) oraz kogoś do pomocy. Tak przygotowaną świnię można rozpołowić, poćwiartować, poósemkować, poszesnastkować, a nawet potrzydziestkodwójkować |
|||
{{stubzwi}} |
|||
Mąż wraca do domu po imprezie z kolegami. |
|||
* Gdzie byłeś? - pyta żona. |
|||
* Na szachach! Odpowiada mąż. |
|||
* To dlaczego śmierdzisz [[wódka|wódką]]? |
|||
* A czym mam śmierdzieć, szachami? |
|||
⚫ | |||
Potem zwykle kobieta kończy, mówiąc: Ty świnio! |
|||
2)Jest to domowa odmiana dzikiej lochy (tzw. borsuka). W celu jej oswojenia należy posiadać łopatę, sznurek (tzw. szpagat) oraz kogoś do pomocy. |
|||
Tak przygotowaną świnię można: |
|||
* rozpołowić |
|||
* poćwiartować |
|||
* poósemkować |
|||
* poszesnastkować |
|||
* a nawet potrzydziestkodwójkować |
|||
Sześćdziesięcioczwórkowanie robi się bardzo rzadko bądź na rzadko, zaś stodwudziestoósemkowania nie robi się już od końca III wojny światowej. |
|||
'''Zobacz też:''' |
|||
* [[Paciorkowanie]] |
|||
⚫ |
Wersja z 12:20, 17 cze 2007
Świnia – domowa odmiana dzikiej lochy.
Przygotowanie
W celu jej oswojenia należy posiadać łopatę, sznurek (tzw. szpagat) oraz kogoś do pomocy. Tak przygotowaną świnię można rozpołowić, poćwiartować, poósemkować, poszesnastkować, a nawet potrzydziestkodwójkować