Ogórek: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Linia 4: Linia 4:
* w zależności od sposobu przetworzenia: kiszony, w occie, albo po prostu zwykły ogór
* w zależności od sposobu przetworzenia: kiszony, w occie, albo po prostu zwykły ogór


Cechy rozpoznawcze: zwykle zielony,długi, wąski, z ogonkiem, maleńkie wypustki, nie stanowi zagrożenia dla otoczenia, dobry na przegrychę, poprawia samopoczucie, konsumpcja jest procesem nie wymagającym szczególnych zdolności, należy jedynie pamiętać, że stosuje się go doustnie.
Cechy rozpoznawcze: zwykle zielony,długi, wąski, z ogonkiem, maleńkie wypustki, nie stanowi zagrożenia dla otoczenia, dobry na przegrychę, poprawia samopoczucie, konsumpcja jest procesem nie wymagającym szczególnych zdolności, należy jedynie pamiętać, że stosuje się go doustnie. Niestety niektóre kobiety używają go do innych celów prócz konsumpcji.


[[Kategoria:Warzywa]]
[[Kategoria:Warzywa]]

Wersja z 11:57, 28 lip 2008

Ogórekroślina jednoroczna, dyniowata, jedno z najpopularniejszych warzyw. Posiada szerokie zastosowanie: jako element wieńczący kanapkę, do szeroko rozumianej samoobrony lub sprowadzania doznań erotycznych. Rodzaje ogórków:

  • w zależności od wielkości: mały, duży, średni
  • w zależności od koloru: żółty, zielony
  • w zależności od sposobu przetworzenia: kiszony, w occie, albo po prostu zwykły ogór

Cechy rozpoznawcze: zwykle zielony,długi, wąski, z ogonkiem, maleńkie wypustki, nie stanowi zagrożenia dla otoczenia, dobry na przegrychę, poprawia samopoczucie, konsumpcja jest procesem nie wymagającym szczególnych zdolności, należy jedynie pamiętać, że stosuje się go doustnie. Niestety niektóre kobiety używają go do innych celów prócz konsumpcji.