Frytki: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (robot dodaje: es, fi, fr, ja, nl, sv)
M (robot usuwa: es:Papas fritas)
Linia 11: Linia 11:


[[kategoria:Sztuka kulinarna]]
[[kategoria:Sztuka kulinarna]]

[[nl:Frit]]


[[de:Pommes Frites]]
[[de:Pommes Frites]]
[[en:French fries]]
[[en:French fries]]
[[es:Papas fritas]]
[[fi:Ranskalainen]]
[[fi:Ranskalainen]]
[[fr:Frite]]
[[fr:Frite]]
[[ja:フライドポテト]]
[[ja:フライドポテト]]
[[nl:Frit]]
[[sv:Pommes frites]]
[[sv:Pommes frites]]

Wersja z 16:05, 6 paź 2008

Plik:Frytki.jpg
Weeeź jedną, nikt nie zauważy...

Frytki – żółte paski wyrabiane z ziemniaków, popularnej w Polsce i w krajach ościennych, a także na Bałkanach i w Rosji. Są przeznaczone do smażenia, a potem do zjedzenia oczywiście. Doskonale smakują sporządzone według międzynarodowych standardów kuchni polskiej, czyli z dodatkiem soli, keczupu albo majonezu, czy też z dwoma a czasami nawet z trzema na raz dodatkami, zależnie od wizji kucharza lub złożonego zamówienia.

Ciekawostki

Zobacz też