Frytki: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to Wasilij Hrabia Żygutek. Autor wycofanej wersji to 217.155.36.199.)
Linia 1: Linia 1:
[[Grafika:Frytki.jpg|thumb|right|220px|Weeeź jedną, nikt nie zauważy...]]
[[Grafika:Frytki.jpg|thumb|right|220px|Weeeź jedną, nikt nie zauważy...]]
{{Cytat|A może frytki do tego?|'''Frytki''' w słynnej anegdocie}}
{{Cytat|A może frytki do tego?|'''Frytki''' w słynnej anegdocie}}
{{Cytat|Idź na frytki, ch..u brzydki|Zwrot często stosowany jako komplement w stosunku do konesera frytek


'''Frytki''' – żółte paski wyrabiane z [[ziemniak|ziemniaków]], popularnej w [[Polska|Polsce]] i w krajach ościennych, a także na [[Bałkany|Bałkanach]] i w [[ZSRR|Rosji]]. Są przeznaczone do [[smażenie|smażenia]], a potem do [[jedzenie (czynność)|zjedzenia]] oczywiście. Doskonale smakują sporządzone według międzynarodowych standardów [[kuchnia polska|kuchni polskiej]], czyli z dodatkiem [[sól|soli]], [[keczup]]u albo [[majonez]]u, czy też z dwoma a czasami nawet z trzema na raz dodatkami, zależnie od wizji kucharza lub złożonego zamówienia.
'''Frytki''' – żółte paski wyrabiane z [[ziemniak|ziemniaków]], popularnej w [[Polska|Polsce]] i w krajach ościennych, a także na [[Bałkany|Bałkanach]] i w [[ZSRR|Rosji]]. Są przeznaczone do [[smażenie|smażenia]], a potem do [[jedzenie (czynność)|zjedzenia]] oczywiście. Doskonale smakują sporządzone według międzynarodowych standardów [[kuchnia polska|kuchni polskiej]], czyli z dodatkiem [[sól|soli]], [[keczup]]u albo [[majonez]]u, czy też z dwoma a czasami nawet z trzema na raz dodatkami, zależnie od wizji kucharza lub złożonego zamówienia.

Wersja z 13:19, 29 mar 2009

Plik:Frytki.jpg
Weeeź jedną, nikt nie zauważy...

A może frytki do tego?

Frytki w słynnej anegdocie

{{Cytat|Idź na frytki, ch..u brzydki|Zwrot często stosowany jako komplement w stosunku do konesera frytek

Frytki – żółte paski wyrabiane z ziemniaków, popularnej w Polsce i w krajach ościennych, a także na Bałkanach i w Rosji. Są przeznaczone do smażenia, a potem do zjedzenia oczywiście. Doskonale smakują sporządzone według międzynarodowych standardów kuchni polskiej, czyli z dodatkiem soli, keczupu albo majonezu, czy też z dwoma a czasami nawet z trzema na raz dodatkami, zależnie od wizji kucharza lub złożonego zamówienia.

Ciekawostki

Zobacz też