Budyń: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(Ale ze mnie lama, wandalizuję Nonsensopedię...) |
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to 77.255.23.78. Autor wycofanej wersji to 83.20.186.20.) |
||
Linia 1: | Linia 1: | ||
{{cytat|Słyszałeś, co powiedziała? Bu-dyń!|Wróżek chrzestny do Pana Prima Aprilisa o '''budyniu'''}} |
|||
Wandalizacja zjadl cały budyń. |
|||
{{cytat|Budyń to świetny deser ale nie sprawdza się jako sanki|[[Google]] o '''budyniu'''}} |
|||
'''Budyń''' – Najbardziej mityczne jedzenie na całym świecie. Ulubiona potrawa [[Nonsensopedysta|Nonsensopedysty]]. |
|||
==Z czego to jest?== |
|||
Budyń składa się z: |
|||
* mleka |
|||
* skrobi |
|||
* żelatyny (niekoniecznie) |
|||
* króla żelatyny (jeszcze bardziej niekonieczne) |
|||
* Rudego 102 (to już w ogóle przesada!) |
|||
==Z czym to się je?== |
|||
Można zjeść sam, ale można użyć także paru artefaktów: |
|||
* grzyby |
|||
* warzywa |
|||
* złoto (no, bez przesady!) |
|||
==Postacie budyniu== |
|||
* w proszku |
|||
* z mlekiem (niczym legendarne masło maślane) |
|||
* po studencku (czyli instant) |
|||
* tradycyjny (robiony wyłącznie w skansenie) |
|||
* chiński (kolejny raz przesada!) |
|||
==Rola budyniu w świecie== |
|||
Wbrew pozorom, jest to najbardziej strategiczny surowiec świata – tłukli się o niego wszyscy wielcy przywódcy. |
|||
Jednakże nikt nie zdobył tego cennego surowca... |
|||
==Konsumenci budyniu na świecie== |
|||
* Nonsensopedyści – 198% produkcji światowej |
|||
* UK – 1% |
|||
* USA - 0,2% |
|||
* Polska – 0,2% |
|||
* Rosja – 0,2% |
|||
* Chiny – 0,1% |
|||
* Reszta świata – 0,3% |
|||
[[Kategoria:Sztuka kulinarna]] |
Wersja z 15:51, 5 paź 2010
Słyszałeś, co powiedziała? Bu-dyń!
- Wróżek chrzestny do Pana Prima Aprilisa o budyniu
Budyń to świetny deser ale nie sprawdza się jako sanki
- Google o budyniu
Budyń – Najbardziej mityczne jedzenie na całym świecie. Ulubiona potrawa Nonsensopedysty.
Z czego to jest?
Budyń składa się z:
- mleka
- skrobi
- żelatyny (niekoniecznie)
- króla żelatyny (jeszcze bardziej niekonieczne)
- Rudego 102 (to już w ogóle przesada!)
Z czym to się je?
Można zjeść sam, ale można użyć także paru artefaktów:
- grzyby
- warzywa
- złoto (no, bez przesady!)
Postacie budyniu
- w proszku
- z mlekiem (niczym legendarne masło maślane)
- po studencku (czyli instant)
- tradycyjny (robiony wyłącznie w skansenie)
- chiński (kolejny raz przesada!)
Rola budyniu w świecie
Wbrew pozorom, jest to najbardziej strategiczny surowiec świata – tłukli się o niego wszyscy wielcy przywódcy.
Jednakże nikt nie zdobył tego cennego surowca...
Konsumenci budyniu na świecie
- Nonsensopedyści – 198% produkcji światowej
- UK – 1%
- USA - 0,2%
- Polska – 0,2%
- Rosja – 0,2%
- Chiny – 0,1%
- Reszta świata – 0,3%