Chrupki: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(poprawka błędów redakcyjnych)
Linia 19: Linia 19:
* niezdrowe (zawsze)
* niezdrowe (zawsze)
* z [[Plik:Cenzura2.svg|30px]]/bógwieczego.
* z [[Plik:Cenzura2.svg|30px]]/bógwieczego.
* W smaku podobne do styropianu
* w smaku podobne do styropianu
* Zawierają śladowe ilości orzechów arachidowych (nikt jeszcze tego nie potwierdził, ze względu na brak składu na opakowaniu)
* zawierają śladowe ilości orzechów arachidowych (nikt jeszcze tego nie potwierdził, ze względu na brak składu na opakowaniu)
* produkowane z niezidentyfikowanych chemikaliów
* produkowane z niezidentyfikowanych chemikaliów


== Uwaga! ==
== Uwaga! ==


Podczas spożywania owego specyfiku zapoznaj się z ulotką dołączoną do opakowania bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą ( ewentualnie weterynarzem ), gdyż każda chrupka nieprawidłowo połykana zagraża twojemu życiu lub zdrowiu !
Podczas spożywania owego specyfiku zapoznaj się z ulotką dołączoną do opakowania bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą (ewentualnie weterynarzem), gdyż każda chrupka nieprawidłowo połykana zagraża twojemu życiu, a nawet zdrowiu.
== Zobacz też: ==
== Zobacz też: ==


* [[Chipsy]]
* [[Chipsy]]
* [[kukurydza]]
* [[Kukurydza]]


{{przypisy}}
{{przypisy}}

Wersja z 17:45, 21 gru 2010

Plik:Chrupkii.jpeg
Chrupki luksusowe

Chrupki – to takie coś, o bliżej nieokreślonym kształcie i kolorze, wyglądające, jak niektórzy sądzą - apetycznie (pozory mylą!), popularne w supermarketach, hipermartekach oraz w co mniejszych spożywczakach. Pokarm pokrewny z chipsami, aczkolwiek te chipsy, które są z kukurydzy, również nazywa się chrupkami. Inne znaczenie: potocznie karma dla psów, kotów, chomików lub innych zwierząt domowych – i tak na jedno wychodzi. Często produkowana z kukurydzy oraz konserwantów, bogata w witaminy i cenny błonnik.

Cechy charakterystyczne[1]

  • chrupkie
  • wzmagają produkcję kału
  • smaczne
  • zdrowe (zależy)
  • z kukurydzy (w najlepszym wypadku)
  • w niektórych przypadkach[2] występują silne gazy (rakotwórcze).

Cechy charakterystyczne dla typowych chrupek

  • czerstwo-chrupkie
  • powodują nieprzyzwoitą sraczkę
  • smaczne (śladowe ilości)
  • niezdrowe (zawsze)
  • z Cenzura2.svg/bógwieczego.
  • w smaku podobne do styropianu
  • zawierają śladowe ilości orzechów arachidowych (nikt jeszcze tego nie potwierdził, ze względu na brak składu na opakowaniu)
  • produkowane z niezidentyfikowanych chemikaliów

Uwaga!

Podczas spożywania owego specyfiku zapoznaj się z ulotką dołączoną do opakowania bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą (ewentualnie weterynarzem), gdyż każda chrupka nieprawidłowo połykana zagraża twojemu życiu, a nawet zdrowiu.

Zobacz też:

Przypisy

  1. Dla rodzaju luksusowego (patrz: fotka)
  2. 1/10 w przypadku luksusowym, a w zwykłych co druga osoba posiada takie dolegliwości

Szablon:Stubkuch