Zupa: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to By Serscull. Autor wycofanej wersji to 83.22.175.48.)
(+grafika)
Linia 6: Linia 6:


===Rodzaje zupy===
===Rodzaje zupy===
[[Plik:Kremzpory jpg 750x750 q85.jpg|250px|thumb|A może chodziło im o krem ściągający pory?]]
* Zupa [[nic]]
* Zupa [[nic]]
* [[Zupa dziada]]
* [[Zupa dziada]]

Wersja z 19:59, 26 sty 2013

Zupa – bliżej nieokreślona ciecz (w skrajnych przypadkach ciało stałe) podawana jako danie głównie na stołach Polski jako środek zapobiegawczy w chorobach: popromiennej oraz poalkoholowej.

Charakterystyka zupy

Środowiskiem naturalnym zupy są garnki, kuchnia, podłoga, (co się często zdarza) i sobotnie obiadki u babci. Prócz różnobarwnych cieczy w zupie można znaleźć makaron, ryż, mięso i wygrzebywane na bok warzywa. Zupę najczęściej spożywa się łyżką, bo widelec przecieka.

Rodzaje zupy

A może chodziło im o krem ściągający pory?


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.