Restauracja: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono poprzednią wersję, jej autor to JohnAvery. Autor wycofanej wersji to 31.174.194.144.)
Linia 12: Linia 12:


==Rodzaje==
==Rodzaje==
* {{t|[[Bar mleczny]]}}jak sama nazwa wskazuje można tu zjeść potrawy mleczne, mlecznopodobne lub nie przypominające wcale mleka jak np. schabowego, cztery kopytka na krzyż, cukier 5 gramowy za 50 groszy czy kanapki z [[Paprykarz szczeciński|paprykarzem szczecińskim]], a także wszelakiego rodzaju inne potrawy odgrzewane w mikrofalówkach przez panią Helgę;
* {{t|[[Bar mleczny]]}}jak sama nazwa wskazuje można tu zjeść potrawy mleczne, mlecznopodobne lub nie przypominające wcale mleka jak np. schabowego, cztery kopytka na krzyż, cukier 5 gramowy za 50 groszy czy kanapki z [[Paprykarz szczeciński|paprykarzem szczecińskim]], a także wszelakiego rodzaju inne potrawy odgrzewane w mikrofalówkach przez panią Helgę (wybierając taką opcję, pamiętajmy, że "jedzenie" wciąż będzie zimne).
* {{t|[[Fast food]]}}łatwy sposób na nabycie [[otyłość|otyłości]], w przypadku uświadczenia procesu przyrządzania potraw – [[anoreksja|zjawiska przeciwnego]];
* {{t|[[Fast food]]}}łatwy sposób na nabycie [[otyłość|otyłości]], w przypadku uświadczenia procesu przyrządzania potraw – [[anoreksja|zjawiska przeciwnego]];
* {{t|[[Islamizacja Europy|Budka z Kebabem]]}}treściwa uczta kaloryczna. Podobno najbardziej smakuje niewidomym;
* {{t|[[Islamizacja Europy|Budka z Kebabem]]}}treściwa uczta kaloryczna. Podobno najbardziej smakuje niewidomym. Pracuje w niej turek o imieniu, które nie sposób zapisać, a co dopiero wymówić.
* {{t|Bar Chiński}}daje możliwość konsumpcji przeróżnego rodzaju mięsa, głównie ze zwierząt [[pies|domowych]], lub [[szczur|kanałowych]].
* {{t|Bar Chiński}}daje możliwość konsumpcji przeróżnego rodzaju mięsa, głównie ze zwierząt [[pies|domowych]], lub [[szczur|kanałowych]].



Wersja z 20:17, 1 maj 2013

- Proszę pana, a na tym mięsie jest pająk
- Nie gadaj tyle, tylko wpychaj do środka

Rozmowa praktykanta z szefem kuchni

- Panie kelnerze, proszę spróbować mojej zupy!
- A co za zimna?
- Nie!
- Za gorąca?
- Panie, spróbuj pan tę zupę a nie gadaj.
- No dobrze. A gdzie jest łyżka?
- No właśnie.

Przykładowy kelner

- Przepraszam, ten kotlet jest świeży czy rozmrożony?
- A co pan, sanepid? Bierzesz pan albo won!

Typowa rozmowa z klientem

Szablon:T miejsce, gdzie można zjeść bez konieczności gotowania, zgubić kartę kredytową i wyznać miłość pryszczatej dziewczynie. Tutaj kelner rozbija schabowe butem, aby były bardziej miękkie, oraz aby nadać im lepszy smak.

Rodzaje

  • Szablon:Tjak sama nazwa wskazuje można tu zjeść potrawy mleczne, mlecznopodobne lub nie przypominające wcale mleka jak np. schabowego, cztery kopytka na krzyż, cukier 5 gramowy za 50 groszy czy kanapki z paprykarzem szczecińskim, a także wszelakiego rodzaju inne potrawy odgrzewane w mikrofalówkach przez panią Helgę (wybierając taką opcję, pamiętajmy, że "jedzenie" wciąż będzie zimne).
  • Szablon:Tłatwy sposób na nabycie otyłości, w przypadku uświadczenia procesu przyrządzania potraw – zjawiska przeciwnego;
  • Szablon:Ttreściwa uczta kaloryczna. Podobno najbardziej smakuje niewidomym. Pracuje w niej turek o imieniu, które nie sposób zapisać, a co dopiero wymówić.
  • Szablon:Tdaje możliwość konsumpcji przeróżnego rodzaju mięsa, głównie ze zwierząt domowych, lub kanałowych.


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.