Konserwanty: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M Znacznik: edytor źródłowy |
(chyba tak lepiej :P) Znacznik: edytor źródłowy |
||
Linia 4: | Linia 4: | ||
Dodawanie konserwantów do jedzenia i napojów niesie za sobą wiele tragicznych w skutkach następstw. Należą do nich: |
Dodawanie konserwantów do jedzenia i napojów niesie za sobą wiele tragicznych w skutkach następstw. Należą do nich: |
||
* Spadek statusu finansowego handlarzy sprzedających ekologiczne marchewki po [[10 zł]] za sztukę; |
* Spadek statusu finansowego handlarzy sprzedających ekologiczne marchewki po [[10 zł]] za sztukę; |
||
* |
* Skrócenie się średniej długości życia z 55 lat do 80; |
||
* |
* Skrócenie się wieku młodego z 25 do 45 lat; |
||
* Zwiększenie liczby studentów uczelni wyższych na kierunkach [[bezrobocie|zdrowa żywność, mikrobiologia, technologia żywienia]]; |
* Zwiększenie liczby studentów uczelni wyższych na kierunkach [[bezrobocie|zdrowa żywność, mikrobiologia, technologia żywienia]]; |
||
* Wzrost bezrobocia u lekarzy toksykologów |
* Wzrost bezrobocia u lekarzy toksykologów |
Wersja z 14:23, 2 cze 2015
Konserwanty – śmiercionośne, rakotwórcze trujące i radioaktywne substancje dodawane do produktów spożywczych celem wykończenia ludności. Zwalczane przez ekologów, Unię Europejską i fanów zdrowego odżywiania się od niepamiętnych czasów.
Skutki
Dodawanie konserwantów do jedzenia i napojów niesie za sobą wiele tragicznych w skutkach następstw. Należą do nich:
- Spadek statusu finansowego handlarzy sprzedających ekologiczne marchewki po 10 zł za sztukę;
- Skrócenie się średniej długości życia z 55 lat do 80;
- Skrócenie się wieku młodego z 25 do 45 lat;
- Zwiększenie liczby studentów uczelni wyższych na kierunkach zdrowa żywność, mikrobiologia, technologia żywienia;
- Wzrost bezrobocia u lekarzy toksykologów
Autorowi tego hasła oderwało palce zaraz po tym, jak wklepał kilka zdań. Jeśli chcesz go zastąpić – rozbuduj to hasło.