Tost: Różnice pomiędzy wersjami
(→Rodzaje tostów: tost hebrajski) Znacznik: edytor źródłowy |
Znacznik: edytor źródłowy |
||
Linia 7: | Linia 7: | ||
* dla biednych – |
* dla biednych – |
||
* heretycki – |
* heretycki – |
||
* hebrajski |
* hebrajski – tost posmarowany z dobrej strony |
||
== Jak przyrządzić tosty == |
== Jak przyrządzić tosty == |
Wersja z 14:01, 1 lut 2016
Tost – hiszpańska miejscowość w Katalonii, w prowincji Lleida, w comarce Alt Urgell, w gminie Ribera d'Urgellet.
- Wikipedia o toście
Tost - danie śniadaniowe najlepiej smakujące późną nocą, wiele kobiet sprzeciwia się jedzeniu tostów, gdyż przy ich przyrządzaniu używa się masła, od którego się grubnie.
Rodzaje tostów
- True One –
- dla biednych –
- heretycki –
- hebrajski – tost posmarowany z dobrej strony
Jak przyrządzić tosty
Odwieczna wojna
Tosty przyrządzano od zawsze, jednak wieki temu ludzie nie mogli się porozumieć w sprawie ketchupu, przez co doszło do rozłamu. Powstały wtedy dwie organizacje, Ketchup W Środku (KWŚ) i Ketchup Na Wierzchu (KNW). Przez cały ten czas konflikt urósł do rozmiarów wojny kibiców Wcisły i Sracovii w Krakowie. Obie organizacje mają argumenty przeciwko drugim. KNW uważa że ketchup dodany przed podgrzaniem kanapki zbyt się nagrzewa i traci wartości odżywcze, KWŚ kontruje, mówiąc że temperatura wydobywa smak a tostery KNW są zepsute. KNW twierdzi że tylko kontrastowanie temperatur może doprowadzić do pełni smaku, z czego KWŚ śmieje się, podając za argument wrażliwość żołądków.