Musztarda: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(nowa strona)
(+)
Linia 1: Linia 1:
{{t}}potrawa popularna wraz z kiełbasą i parówkami. Wraz z [[ocet|octem]] popularny element PRLu. 5 listopada ma swoje święto. Na grillu podstawowy konkurent [[ketchup]]u.
Ochydna,żółta maź popularnie używana do wzbogacenia smaku kanapek,lub kiełbasy na gorąco.Niektórzy(tylko ci z nidorozwiniętymi kubkami smakowymi) sądzą,że to przysmak i nadużywają tej dziwnej substancji.

==Rodzaje musztard==
*{{t|Chrzanowa}}produkowane tylko w Kielcach.
*{{t|Francuska}}strasznie niedobra, będąca przyprawą w przyprawie. Taki kawior dla ubogich.
*{{t|Musztarda o smaku piwa}}produkowana przez kamis, bardzo popularna w Polsce.
*{{t|<strike>Saperska</strike>Sarepska}}mega ostra. Dla tych, co lubią ryzyko. Z racji dosyć dwuznacznej nazwy popularna w armii.

==Zobacz też==
*[[Musztardówka]]

{{stub|kuch}}
[[Kategoria:Przyprawy]]

Wersja z 13:37, 26 paź 2012

Szablon:Tpotrawa popularna wraz z kiełbasą i parówkami. Wraz z octem popularny element PRLu. 5 listopada ma swoje święto. Na grillu podstawowy konkurent ketchupu.

Rodzaje musztard

Zobacz też


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.