Kuchenne rewolucje: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Linia 1: Linia 1:
{{cytat|...i to jest fajne!|'''Magda Gessler''' o swoim programie}}
{{cytat|...i to jest fajne!|'''[[Magdalena Gessler|Magda Gessler]]''' o swoim programie}}
{{cytat|Przepraszam bardzo! Przepraszam bardzo, ale z jakiej części ziemniaka zrobione są te frytki?!|'''Gessler''' w szczytowej formie}}
{{cytat|Przepraszam bardzo! Przepraszam bardzo, ale z jakiej części ziemniaka zrobione są te frytki?!|'''Gessler''' w szczytowej formie}}
{{cytat|Bomba!|'''Gessler''' <s>ocenia jakość swoich potraw</s> bawi się w sapera}}
{{cytat|Bomba!|'''Gessler''' <s>ocenia jakość swoich potraw</s> bawi się w sapera}}
Linia 6: Linia 6:


==Prowadząca==
==Prowadząca==
W Polsce program prowadzi wspomniana już wcześniej Magda Gessler, czyli nasza odpowiedź na [[Gordon Ramsey|Gordona Ramseya]]. Gessler potrafi jedną ręką zatrzymywać lecące w jej stronę noże – niczym [[Neo]] – oraz pracować w kuchni bez jakiegokolwiek ubrudzenia swojego fartucha, który dzięki temu zawsze jest biały niczym śmietankowy Almette. Po emisji kolejnych odcinków prezentowane w nich restauracje upadają a w tym samym miejscu powstaje nowa restauracja pani Magdy. Prowadząca uwielbia wprowadzać w małych miejscowościach bardzo drogie i egzotyczne potrawy, których nikt nie kupuje po czym restauracja ogłasza bankructwo. O Gessler warto wiedzieć dwie rzeczy: po pierwsze, Gessler ma zawsze rację; po drugie, jeśli Gessler nie ma racji, patrz punkt pierwszy.
W Polsce program prowadzi wspomniana już wcześniej [[Magdalena Gessler|Magda Gessler]], czyli nasza odpowiedź na [[Gordon Ramsey|Gordona Ramseya]]. Gessler potrafi jedną ręką zatrzymywać lecące w jej stronę noże – niczym [[Neo]] – oraz pracować w kuchni bez jakiegokolwiek ubrudzenia swojego fartucha, który dzięki temu zawsze jest biały niczym śmietankowy Almette. Po emisji kolejnych odcinków prezentowane w nich restauracje upadają a w tym samym miejscu powstaje nowa restauracja pani Magdy. Prowadząca uwielbia wprowadzać w małych miejscowościach bardzo drogie i egzotyczne potrawy, których nikt nie kupuje po czym restauracja ogłasza bankructwo. O Gessler warto wiedzieć dwie rzeczy: po pierwsze, Gessler ma zawsze rację; po drugie, jeśli Gessler nie ma racji, patrz punkt pierwszy.


==Zobacz też==
==Zobacz też==

Wersja z 13:00, 29 paź 2010

...i to jest fajne!

Magda Gessler o swoim programie

Przepraszam bardzo! Przepraszam bardzo, ale z jakiej części ziemniaka zrobione są te frytki?!

Gessler w szczytowej formie

Bomba!

Gessler ocenia jakość swoich potraw bawi się w sapera

Kuchenne rewolucje (z ang. Kiczen najtmars) – gastronomiczny reality show, emitowany w Polsce przez telewizję TVN. Jak każdy program, który odniósł sukces w polskiej telewizorni, ściągnięty zza granicy (chociaż o dziwo nie ze Stanów, a od Brytoli). W założeniu służy pomocą dla upadających restauracji, jednak w praktyce najbardziej korzystają na nim (przynajmniej w Polsce) prowadząca program i jej czarodziejska różdżka, czyli koszyczek przypraw rodem z tysiąca i jednej nocy.

Prowadząca

W Polsce program prowadzi wspomniana już wcześniej Magda Gessler, czyli nasza odpowiedź na Gordona Ramseya. Gessler potrafi jedną ręką zatrzymywać lecące w jej stronę noże – niczym Neo – oraz pracować w kuchni bez jakiegokolwiek ubrudzenia swojego fartucha, który dzięki temu zawsze jest biały niczym śmietankowy Almette. Po emisji kolejnych odcinków prezentowane w nich restauracje upadają a w tym samym miejscu powstaje nowa restauracja pani Magdy. Prowadząca uwielbia wprowadzać w małych miejscowościach bardzo drogie i egzotyczne potrawy, których nikt nie kupuje po czym restauracja ogłasza bankructwo. O Gessler warto wiedzieć dwie rzeczy: po pierwsze, Gessler ma zawsze rację; po drugie, jeśli Gessler nie ma racji, patrz punkt pierwszy.

Zobacz też

Szablon:Stubmedia