Zagłębie frytkowe w Częstochowie: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (grafiki na miejsce + kategoria)
M (redakcja + czyszczenie - grafika)
Linia 1: Linia 1:
[[grafika:frytki.jpg|right|thumb|200px|Frytki z Zagłębia Frytkowego]]
[[grafika:frytki2.jpg|right|thumb|200px|Produkcja]]
[[grafika:frytki2.jpg|right|thumb|200px|Produkcja]]
'''Zagłębie Frytkowe''' - znajduje się ono w centralnej cześci [[Częstochowa|Częstochowy]]. Tam też, na polach ziemniaczanych są uprawiane kartofle - głowne surowce potrzebne do produkcji Frytek - starożytnego dania podawanego przez dewoty w budach po 50-80 gr. od 100 gram. Frytki te, produkowane są na bazie najlepszego moczu produkcji własnej, standartowo do frytek dodawana jest sól prosto z kopalni wieliczka, oraz plastikowe widelczyki w kolorach bliżej nieznanych. za 5 groszy można dokupić wykwintne sosy z czerwonych buraków zwane dalej keczapem oraz majonezy z pod kija. Frytki podawane są w brązowych workach które są częsciej używane w przechowywaniu kału do analizy. Nie od dziś wiadomo że właścicielem Zagłebia Frytek jest nie kto inny jak [[Roman Giertych|Roman Giertych]] który planuje odsprzedać to piękne miejsce [[Talib|Talibom]]
'''Zagłębie Frytkowe''' znajduje się w centralnej cześci [[Częstochowa|Częstochowy]]. Tam też, na polach ziemniaczanych są uprawiane [[kartofel|kartofle]] główne surowce potrzebne do produkcji [[frytki|frytek]] starożytnego dania podawanego przez dewoty w budach po 50-80 gr. za 100 gram. Standartowo do frytek dodawana jest [[sól]] prosto z [[Kopalnia soli Wieliczka|Kopalni Wieliczka]], oraz plastikowe widelczyki w [[kolory|kolorach]] bliżej nieznanych. Za 5 groszy można dokupić wykwintne sosy z czerwonych buraków zwane dalej [[keczup|keczapem]].


Jak mówią ostatnie doniesienia, despotyczne władze Zagłębia Frytkowego stwierdziły, iż równie dobrym artykułem, na bazie którego można przyrządzać frytki jest olej samochodowy "Karusek" z szóstego tłoczenia ugniatany stopami przewodników tatrzańskich. [[Roman Giertych]] odcina się od tego i utrzymuje, że jedynym surowcem, jakiego używają jego podwładni jest czysta uryna sprowadzana z Azerbejdżanu.
Jak mówią ostatnie doniesienia, despotyczne władze Zagłębia Frytkowego stwierdziły, iż równie dobrym artykułem, na bazie którego można przyrządzać frytki jest [[olej samochodowy]] ''Karusek'' z szóstego tłoczenia ugniatany stopami [[przewodnik|przewodników]] [[Tatry|tatrzańskich]].

===Zobacz też:===
* [[Częstochowa]]
* [[Frytki]]


[[Kategoria:Częstochowa]]
[[Kategoria:Częstochowa]]

Wersja z 02:55, 14 lip 2006

Zagłębie Frytkowe znajduje się w centralnej cześci Częstochowy. Tam też, na polach ziemniaczanych są uprawiane kartofle – główne surowce potrzebne do produkcji frytek – starożytnego dania podawanego przez dewoty w budach po 50-80 gr. za 100 gram. Standartowo do frytek dodawana jest sól prosto z Kopalni Wieliczka, oraz plastikowe widelczyki w kolorach bliżej nieznanych. Za 5 groszy można dokupić wykwintne sosy z czerwonych buraków – zwane dalej keczapem.

Jak mówią ostatnie doniesienia, despotyczne władze Zagłębia Frytkowego stwierdziły, iż równie dobrym artykułem, na bazie którego można przyrządzać frytki jest olej samochodowy Karusek z szóstego tłoczenia ugniatany stopami przewodników tatrzańskich.

Zobacz też: