Zupa: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to 109.173.231.162. Ofiarą rewertu jest 62.93.41.73.)
(dodano przykładowy przepis przygotowania)
Linia 4: Linia 4:
==Charakterystyka zupy==
==Charakterystyka zupy==
Środowiskiem naturalnym zupy są garnki, kuchnia, podłoga, (co się często zdarza) i sobotnie obiadki u babci. Prócz różnobarwnych cieczy w zupie można znaleźć makaron, ryż, mięso i wygrzebywane na bok warzywa. Zupę najczęściej spożywa się [[Łyżka|łyżką]], bo [[widelec]] przecieka.
Środowiskiem naturalnym zupy są garnki, kuchnia, podłoga, (co się często zdarza) i sobotnie obiadki u babci. Prócz różnobarwnych cieczy w zupie można znaleźć makaron, ryż, mięso i wygrzebywane na bok warzywa. Zupę najczęściej spożywa się [[Łyżka|łyżką]], bo [[widelec]] przecieka.

==Przykładowy przepis==
Zalety zupy: pożywna, niedroga, łatwa dostępność składników, prosta i szybka w przygotowaniu i w konsumpcji.
1. Przygotować pusty (najlepiej choć niekoniecznie) garnek (opcja preferowana), rondel, patelnię, kubek lub jakikolwiek inny pojemnik.
2. Zdjąć spodnie, tudzież bieliznę jeśli się takową posiada. (można pominąć choć trudniej będzie wykonać w takim wypadku pkt 3.)
3. Nasrać do elementu wymienionego w punkcie 1 według preferowanej przez siebie ilości zupy planowanej do pozyskania i spożycia. (ELEMENT NAJWAŻNIEJSZY - NIE MOŻNA POMINĄĆ, INACZEJ ZUPA STRACI WSZELKIE WARTOŚCI SMAKOWE I ODŻYWCZE)
4. Produkt uzyskany w procesie opisanym w punkcie 3 wywalić na talerz.
5. Zjeść zupę uzyskaną w punkcie 4 - smacznego.
(UWAGA, MOŻLIWE JEST POMINIĘCIE PKT 1, 2 ORAZ 4 ALE POWODUJE TO UTRATĘ WALORÓW SMAKOWYCH ZUPY ORAZ NIEKTÓRYCH WARTOŚCI ODŻYWCZYCH, POMINIĘCIE PKT 3 POWODUJE UTRATĘ WSZELKICH WALORÓW UŻYTKOWO-KONSUMPCYJNYCH ZUPY)



===Rodzaje zupy===
===Rodzaje zupy===

Wersja z 15:02, 21 sty 2012

Zupa – bliżej nieokreślona ciecz (w skrajnych przypadkach ciało stałe) podawana jako danie głównie na stołach Polski jako środek zapobiegawczy w chorobach: popromiennej oraz poalkoholowej.

Charakterystyka zupy

Środowiskiem naturalnym zupy są garnki, kuchnia, podłoga, (co się często zdarza) i sobotnie obiadki u babci. Prócz różnobarwnych cieczy w zupie można znaleźć makaron, ryż, mięso i wygrzebywane na bok warzywa. Zupę najczęściej spożywa się łyżką, bo widelec przecieka.

Przykładowy przepis

Zalety zupy: pożywna, niedroga, łatwa dostępność składników, prosta i szybka w przygotowaniu i w konsumpcji. 1. Przygotować pusty (najlepiej choć niekoniecznie) garnek (opcja preferowana), rondel, patelnię, kubek lub jakikolwiek inny pojemnik. 2. Zdjąć spodnie, tudzież bieliznę jeśli się takową posiada. (można pominąć choć trudniej będzie wykonać w takim wypadku pkt 3.) 3. Nasrać do elementu wymienionego w punkcie 1 według preferowanej przez siebie ilości zupy planowanej do pozyskania i spożycia. (ELEMENT NAJWAŻNIEJSZY - NIE MOŻNA POMINĄĆ, INACZEJ ZUPA STRACI WSZELKIE WARTOŚCI SMAKOWE I ODŻYWCZE) 4. Produkt uzyskany w procesie opisanym w punkcie 3 wywalić na talerz. 5. Zjeść zupę uzyskaną w punkcie 4 - smacznego. (UWAGA, MOŻLIWE JEST POMINIĘCIE PKT 1, 2 ORAZ 4 ALE POWODUJE TO UTRATĘ WALORÓW SMAKOWYCH ZUPY ORAZ NIEKTÓRYCH WARTOŚCI ODŻYWCZYCH, POMINIĘCIE PKT 3 POWODUJE UTRATĘ WSZELKICH WALORÓW UŻYTKOWO-KONSUMPCYJNYCH ZUPY)


Rodzaje zupy

Szablon:Stubkuch