Placek: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(chyba trochę suchy)
Linia 1: Linia 1:
{{cytat|Lubię placki!|[[Johnny Bravo]] o '''plackach'''}}
{{cytat|Co to „kurwa” „jest”?|Typowy dres o „'''nadużyciu'''” „'''cudzysłowów'''”}}
{{cytat|
{{t|Nadużycie Cudzysłowów}}„ciekawe” „zjawisko” „czasami” występujące w artykułach. Charakteryzuje się „nadużyciem” „pewnych” znaków interpunkcyjnych, zwanych „cudzysłowami”.
W oleju moczony<br/>
Twór nieskończony<br/>
Pod osłoną ciemności<br/>
Na patelni gorejący<br/>
Demon piekielny<br/>
Ogniem ziejny<br/>
|Jednym słowem, po prostu '''placek'''}}

{{t}}miękki, okrągły, superwytrzymały i chropowaty twór z [[Patelnia|patelni]]. Powstaje na wskutek zderzenia się [[Jajka|jajek]], [[Śmietana|śmietany]], [[Mąka|mąki]] oraz tajnego składnika; na gorącej patelni, która pełni funkcję katalizatora. Jest, jak sama nazwa wskazuje, spokrewniony z [[Naleśnik|naleśnikiem]].

Placki, o dziwo, są jadalne. Smakują różnie, w zależności od użytego tajnego składnika. Niektóre odmiany zwane są „racuchami”; nikt jednak nie wie, dlaczego.

== Rodzaje ==
* {{t|Ziemniaczany}} tutaj tajnym składnikiem są ziemniaki. Prawdopodobnie najbardziej popularny, chociaż smakuje tak sobie.
* {{t|Cukiniowy}} można również jako tajnego składnika użyć [[Cukinia|cukinię]]. Smakuje całkiem nieźle.
* {{t|Rzepowy}} fuj. Ktoś kiedyś wpadł na okropny pomysł, by do produkcji placka użyć [[Rzepa|rzepy]].
* {{t|Jabłkowy}} słodki, smaczny, przecież wszyscy uwielbiamy [[Jabłko|jabłka]].
* {{t|Bananowy}} tak, placki można też robić z [[Banan|bananów]]. Jeżeli zwandalizujesz ten artykuł, to na pewno dostaniesz jednego.

Wersja z 13:14, 28 wrz 2014

Lubię placki!

Johnny Bravo o plackach

W oleju moczony
Twór nieskończony
Pod osłoną ciemności
Na patelni gorejący
Demon piekielny
Ogniem ziejny

Jednym słowem, po prostu placek

Szablon:Tmiękki, okrągły, superwytrzymały i chropowaty twór z patelni. Powstaje na wskutek zderzenia się jajek, śmietany, mąki oraz tajnego składnika; na gorącej patelni, która pełni funkcję katalizatora. Jest, jak sama nazwa wskazuje, spokrewniony z naleśnikiem.

Placki, o dziwo, są jadalne. Smakują różnie, w zależności od użytego tajnego składnika. Niektóre odmiany zwane są „racuchami”; nikt jednak nie wie, dlaczego.

Rodzaje

  • Szablon:T tutaj tajnym składnikiem są ziemniaki. Prawdopodobnie najbardziej popularny, chociaż smakuje tak sobie.
  • Szablon:T można również jako tajnego składnika użyć cukinię. Smakuje całkiem nieźle.
  • Szablon:T fuj. Ktoś kiedyś wpadł na okropny pomysł, by do produkcji placka użyć rzepy.
  • Szablon:T słodki, smaczny, przecież wszyscy uwielbiamy jabłka.
  • Szablon:T tak, placki można też robić z bananów. Jeżeli zwandalizujesz ten artykuł, to na pewno dostaniesz jednego.