Mąka: Różnice pomiędzy wersjami
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to Szoferka. Autor wycofanej wersji to Teksańska Masakra Piłą Mechaniczną.) |
(→Schemat nazewnictwa: usunięto radiomaryizm) |
||
Linia 20: | Linia 20: | ||
Pierwszy człon to ''Mąka''. |
Pierwszy człon to ''Mąka''. |
||
Drugi człon to nazwa zboża, z którego zrobili wódkę dla [[młynarz]]a. |
Drugi człon to nazwa zboża, z którego zrobili wódkę dla [[młynarz]]a. |
||
Trzeci człon to liczba subatomowa mąki. Wyliczana jest wzorem sqrt(133/35+(mąka^3)-liczba Zenona+ |
Trzeci człon to liczba subatomowa mąki. Wyliczana jest wzorem sqrt(133/35+(mąka^3)-liczba Zenona+liczba słuchaczy [[Muzyka|jazz]]u na świecie. |
||
{{stubkuch}} |
{{stubkuch}} |
Wersja z 17:35, 15 lis 2007
Mąka to taki fajny biały proszek, z którego można zrobić coś (niekoniecznie) smacznego do jedzenia.
Kiedyś, dawno temu w wierzeniach ludowych był to stary duch zamieszkujący dolne partie Karpat. Duch ten miał za przewodnika koniec języka.
Tragiczna historia Mąki i narodziny mąki
Pewien góral podczas niezłego wypasu zobaczył Mąkę. Wcześniej przyjechali do niego turyści i wypili trochę wódki. Rzucił w ducha ciupagą. Z przepołowionego jakimś cudem ducha wyleciał biały proszek. Były to zmielone ziarna które przed chwilą zjadł razem z Czipsami Lejs. Góral, ponieważ był nieźle nawalony myślał że to śnieg. Powiedział według świadka Świstaka: eee... Ino śniok u nos? W lecio? i zabrał trochę do worka. W domu żona powiedziała że jak się doleje wody i wrzuci jajka to można z tego lepić śmieszne kulki. Góral nazwał to na cześć zniszczonego ducha Mąka.
Mąka dziś
Pewnego dnia ktoś po zbożu wysypanym na tory przez Leppera przejechał pociąg. Z tego zrobiła się mąka.
Właściwości
Mąka to niesmaczny proszek. Po wciągnięciu go nosem nic się nie dzieje oprócz tego że masz brudne ręce, twarz i koszulę. Nasiąka wodą i jajkami.
Co można zrobić z mąki
Schemat nazewnictwa
Każdy typ mąki ma swoją nazwę. Pierwszy człon to Mąka. Drugi człon to nazwa zboża, z którego zrobili wódkę dla młynarza. Trzeci człon to liczba subatomowa mąki. Wyliczana jest wzorem sqrt(133/35+(mąka^3)-liczba Zenona+liczba słuchaczy jazzu na świecie.