Mąka: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to Szoferka. Autor wycofanej wersji to Teksańska Masakra Piłą Mechaniczną.)
(→‎Schemat nazewnictwa: usunięto radiomaryizm)
Linia 20: Linia 20:
Pierwszy człon to ''Mąka''.
Pierwszy człon to ''Mąka''.
Drugi człon to nazwa zboża, z którego zrobili wódkę dla [[młynarz]]a.
Drugi człon to nazwa zboża, z którego zrobili wódkę dla [[młynarz]]a.
Trzeci człon to liczba subatomowa mąki. Wyliczana jest wzorem sqrt(133/35+(mąka^3)-liczba Zenona+stan konta [[Tadeusz Rydzyk|ojca Rydzyka]]*6,66/liczba słuchaczy [[Radio Maryja|Radia Maryja]] rok i trzy minuty temu). Proste prawda?
Trzeci człon to liczba subatomowa mąki. Wyliczana jest wzorem sqrt(133/35+(mąka^3)-liczba Zenona+liczba słuchaczy [[Muzyka|jazz]]u na świecie.


{{stubkuch}}
{{stubkuch}}

Wersja z 17:35, 15 lis 2007

Mąka to taki fajny biały proszek, z którego można zrobić coś (niekoniecznie) smacznego do jedzenia.

Kiedyś, dawno temu w wierzeniach ludowych był to stary duch zamieszkujący dolne partie Karpat. Duch ten miał za przewodnika koniec języka.

Tragiczna historia Mąki i narodziny mąki

Pewien góral podczas niezłego wypasu zobaczył Mąkę. Wcześniej przyjechali do niego turyści i wypili trochę wódki. Rzucił w ducha ciupagą. Z przepołowionego jakimś cudem ducha wyleciał biały proszek. Były to zmielone ziarna które przed chwilą zjadł razem z Czipsami Lejs. Góral, ponieważ był nieźle nawalony myślał że to śnieg. Powiedział według świadka Świstaka: eee... Ino śniok u nos? W lecio? i zabrał trochę do worka. W domu żona powiedziała że jak się doleje wody i wrzuci jajka to można z tego lepić śmieszne kulki. Góral nazwał to na cześć zniszczonego ducha Mąka.

Mąka dziś

Pewnego dnia ktoś po zbożu wysypanym na tory przez Leppera przejechał pociąg. Z tego zrobiła się mąka.

Właściwości

Mąka to niesmaczny proszek. Po wciągnięciu go nosem nic się nie dzieje oprócz tego że masz brudne ręce, twarz i koszulę. Nasiąka wodą i jajkami.

Co można zrobić z mąki

Schemat nazewnictwa

Każdy typ mąki ma swoją nazwę. Pierwszy człon to Mąka. Drugi człon to nazwa zboża, z którego zrobili wódkę dla młynarza. Trzeci człon to liczba subatomowa mąki. Wyliczana jest wzorem sqrt(133/35+(mąka^3)-liczba Zenona+liczba słuchaczy jazzu na świecie.

Szablon:Stubkuch