Pierogi: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Linia 7: Linia 7:
Najsłynniejszym rodzajem są [[pierogi ruskie]], które – jak sama nazwa wskazuje – stanowią obok [[fasolka po bretońsku|fasolki po bretońsku]], [[barszcz ukraiński|barszczu ukraińskiego]], [[ryba po grecku|ryby po grecku]] i [[sznycel wiedeński|sznycla wiedeńskiego]] trzon [[kuchnia polska|polskiej kuchni]].
Najsłynniejszym rodzajem są [[pierogi ruskie]], które – jak sama nazwa wskazuje – stanowią obok [[fasolka po bretońsku|fasolki po bretońsku]], [[barszcz ukraiński|barszczu ukraińskiego]], [[ryba po grecku|ryby po grecku]] i [[sznycel wiedeński|sznycla wiedeńskiego]] trzon [[kuchnia polska|polskiej kuchni]].


'''Przepis na pierogi z tłuszczem i skwareczkami'''



'''Przepis na pierogi z tłuszczem i skwareczkami'''


Kupujemy w super markiecie makę, smalczyk i skwareczki. Mieszamy to (najlepiej w wannie, od biedy może to buć brodzik lub umywalka) ze wszystkim co znajdziemy. Lepimy z powstałej mieszaniny pierogi. Jeśli znajdziesz w domu zgniłe skórki po bananach, bądź pomarańczach, spróbuj wsadzić je do środka.Gotujemy wszystko w letniej wodzie, pilnujemy aby nie zawrzała. Wyjmujemy, polewamy zakupionym w promocji smalczykiem i skwareczkami i w ten sposób przyrządziliśmy nie koszrną potrawę, którą lubi każdy.
Kupujemy w super markiecie makę, smalczyk i skwareczki. Mieszamy to (najlepiej w wannie, od biedy może to buć brodzik lub umywalka) ze wszystkim co znajdziemy. Lepimy z powstałej mieszaniny pierogi. Jeśli znajdziesz w domu zgniłe skórki po bananach, bądź pomarańczach, spróbuj wsadzić je do środka.Gotujemy wszystko w letniej wodzie, pilnujemy aby nie zawrzała. Wyjmujemy, polewamy zakupionym w promocji smalczykiem i skwareczkami i w ten sposób przyrządziliśmy nie koszrną potrawę, którą lubi każdy.

Wersja z 20:13, 18 cze 2008

Pierogi przed trafieniem na stoły przechodzą rygorystyczne testy wytrzymałościowe

Magda, gotuj pierogi,
kiedy nie ma mąki...
A Magda – do miasta,
po mąkę do ciasta,
Magda, gotuj pierogi!

Przyśpiewka ludowa

Pierogi – stara a dobra potrawa występująca głównie w Polsce, ale również na terenach byłego Związku Radzieckiego i w dalekiej Azji, gdzie dodawane są orientalne przyprawy ze zwierząt.

Najsłynniejszym rodzajem są pierogi ruskie, które – jak sama nazwa wskazuje – stanowią obok fasolki po bretońsku, barszczu ukraińskiego, ryby po grecku i sznycla wiedeńskiego trzon polskiej kuchni.


Przepis na pierogi z tłuszczem i skwareczkami

Kupujemy w super markiecie makę, smalczyk i skwareczki. Mieszamy to (najlepiej w wannie, od biedy może to buć brodzik lub umywalka) ze wszystkim co znajdziemy. Lepimy z powstałej mieszaniny pierogi. Jeśli znajdziesz w domu zgniłe skórki po bananach, bądź pomarańczach, spróbuj wsadzić je do środka.Gotujemy wszystko w letniej wodzie, pilnujemy aby nie zawrzała. Wyjmujemy, polewamy zakupionym w promocji smalczykiem i skwareczkami i w ten sposób przyrządziliśmy nie koszrną potrawę, którą lubi każdy.

Szablon:Stubkuch