Słonina: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(nowa strona) |
M (z tego może coś być...) |
||
Linia 1: | Linia 1: | ||
{{linki}} |
|||
'''Słonina''' - mięso, wędlina czy tam coś jeszcze. Słoninę zaliczyć można jedynie do tłuszczów. To kawałek świńskiego sadła. Ze słoniny można wytapiać smalec ze skwarkami. Tak wysmażonę wcześniej słoninę można używać jako tłuszcz do smażenia na wszelkie sposoby schaboszczaki, mielone itp. |
'''Słonina''' - mięso, wędlina czy tam coś jeszcze. Słoninę zaliczyć można jedynie do tłuszczów. To kawałek świńskiego sadła. Ze słoniny można wytapiać smalec ze skwarkami. Tak wysmażonę wcześniej słoninę można używać jako tłuszcz do smażenia na wszelkie sposoby schaboszczaki, mielone itp. |
||
W niektórych przypadkach (częściej we wsiach) ludzie lubią konsumować słoninę z pieczywem zapijając setką. |
W niektórych przypadkach (częściej we wsiach) ludzie lubią konsumować słoninę z pieczywem zapijając setką. |
||
[[kategoria:sztuka kulinarna|Słonina]] |
Wersja z 18:45, 10 gru 2008
Ten artykuł wymaga dodania linków wewnętrznych. Jeśli możesz, umieść je. |
Słonina - mięso, wędlina czy tam coś jeszcze. Słoninę zaliczyć można jedynie do tłuszczów. To kawałek świńskiego sadła. Ze słoniny można wytapiać smalec ze skwarkami. Tak wysmażonę wcześniej słoninę można używać jako tłuszcz do smażenia na wszelkie sposoby schaboszczaki, mielone itp. W niektórych przypadkach (częściej we wsiach) ludzie lubią konsumować słoninę z pieczywem zapijając setką.