Słonina: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (z tego może coś być...)
M (i jeszcze stub)
Linia 2: Linia 2:
'''Słonina''' - mięso, wędlina czy tam coś jeszcze. Słoninę zaliczyć można jedynie do tłuszczów. To kawałek świńskiego sadła. Ze słoniny można wytapiać smalec ze skwarkami. Tak wysmażonę wcześniej słoninę można używać jako tłuszcz do smażenia na wszelkie sposoby schaboszczaki, mielone itp.
'''Słonina''' - mięso, wędlina czy tam coś jeszcze. Słoninę zaliczyć można jedynie do tłuszczów. To kawałek świńskiego sadła. Ze słoniny można wytapiać smalec ze skwarkami. Tak wysmażonę wcześniej słoninę można używać jako tłuszcz do smażenia na wszelkie sposoby schaboszczaki, mielone itp.
W niektórych przypadkach (częściej we wsiach) ludzie lubią konsumować słoninę z pieczywem zapijając setką.
W niektórych przypadkach (częściej we wsiach) ludzie lubią konsumować słoninę z pieczywem zapijając setką.

{{stubkuch}}


[[kategoria:sztuka kulinarna|Słonina]]
[[kategoria:sztuka kulinarna|Słonina]]

Wersja z 18:47, 10 gru 2008

Słonina - mięso, wędlina czy tam coś jeszcze. Słoninę zaliczyć można jedynie do tłuszczów. To kawałek świńskiego sadła. Ze słoniny można wytapiać smalec ze skwarkami. Tak wysmażonę wcześniej słoninę można używać jako tłuszcz do smażenia na wszelkie sposoby schaboszczaki, mielone itp. W niektórych przypadkach (częściej we wsiach) ludzie lubią konsumować słoninę z pieczywem zapijając setką.

Szablon:Stubkuch